1.10.11

ΔΣΑ: Οργισμένη αντίδραση για την επίσκεψη τρόικας στο Πρωτοδικείο...


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στους κόλπους των δικηγόρων η επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και το Πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου να ζητήσει στατιστικά στοιχεία για την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωσή του ο ... πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου ωμή παρέμβαση στο τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης» και προειδοποίησε για ολέθριες συνέπειες: «Αδυνατούμε να αντιληφθούμε το λόγο και την ιδιότητα υπό την οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, καθιστώντας μάλιστα τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης απολογούμενους αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί εν γένει στον κλάδο μας, προβαίνοντας σε χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις, ενέργειες οι οποίες ουδόλως αρμόζουν σε μια ομάδα ανθρώπων "έξωθεν" προερχόμενη, δίχως την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση».

Η ανακοίνωση κάνει στη συνέχεια έναν παραλληλισμό της τρόικας με τον Βαυαρό Μάουερ που είχε επιφορτισεί με την οργάνωση της Δικαιοσύνης από τις μεγάλες Δυνάμεις μετά την ανεξαρτησία της Ελλάδος: «Η σημερινή εξέλιξη δεν μπορεί παρά να φέρνει στο μυαλό του κάθε πολίτη το μετεπαναστατικό παρελθόν της Ελλάδας και την εγκατάσταση από τις τότε μεγάλες δυνάμεις του Βαυαρού νομομαθούς Μάουρερ ως μέλους της Αντιβασιλείας, επιφορτισμένου με την οργάνωση της Δικαιοσύνης, προσώπου που έφτασε να υπογράψει - με απόλυτη μυστικότητα και χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει το υπουργικό συμβούλιο - τη διαταγή σύλληψης του Κολοκοτρώνη».


«Η δημοκρατία και η κοινωνία μας δεν αντέχουν περαιτέρω προσβολές που μας γυρνούν χρόνια πίσω, σε καταστάσεις ανελευθερίας και πλήρους υποτέλειας. Κρούουμε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τις ολέθριες συνέπειες που αναμένεται να έχουν παρεμβάσεις όπως η σημερινή. Οι Έλληνες Δικαστές οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣΑ.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: