1.10.11

600 εκατ. πετροδόλαρα του Κατάρ στα χρυσωρυχεία Χαλκιδικής...


Ως μήνυμα στη διεθνή κοινότητα για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την είσοδο της εταιρείας επενδύσεων του Κατάρ στο... μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που διαχειρίζεται τα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής.
Ο Γ. Παπανδρέου είχε συνάντηση σήμερα με τον εμίρη του Κατάρ, αλ Θάνι, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της συμφωνίας με την οποία η Qatar Holdings αποκτά μέρος του ποσοστού της εταιρείας "Ελλάκτωρ" στα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής.

Οπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, νωρίτερα η Qatar Holding συμφώνησε να αποκτήσει από την "Ελλάκτωρ" ποσοστό 10% που διατηρεί η τελευταία στην εταιρεία "Ευρωπαϊκά Χρυσωρυχεία" (European Goldfields). Προ της συμφωνίας η "Ελλάκτωρ" διατηρούσε το 25% της εταιρείας. H European Goldfields κατέχει σήμερα το 95% της "Ελληνικός Χρυσός".

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η εταιρεία επενδύσεων του Κατάρ θα επενδύσει 600 εκατ. δολάρια στη νέα της επιχειρηματική δραστηριότητα. Η "Ευρωπαϊκά Χρυσωρυχεία" έλαβε στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού άδεια από το ελληνικό Δημόσιο για την πραγματοποίηση εξορύξεων στη Χαλκιδική, που όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters καθιστά την εταιρεία ως τη μεγαλύτερη παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: