1.8.11

Με πέτρες & ξύλα "υποδέχτηκαν" οι ταξιτζήδες τα λεωφορεία...


Συνεχίζονται οι συμπλοκές στο αεροδρόμιο Ηρακλείου μεταξύ αστυνομικών και ιδιοκτητών ταξί. Η εκρηκτική ατμόσφαιρα κατέληξε σε εκτεταμένα επεισόδια, όταν την εμφάνισή τους έκαναν τουριστικά λεωφορεία, που... επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτίριο του αεροσταθμού για να επιβιβάσουν αφιχθέντες τουρίστες.

Στη θέα των λεωφορείων οι ταξιτζήδες εξερράγησαν και επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες στα πρώτα τουριστικά λεωφορεία που πέρασαν το διαλυμένο μπλόκο. Αμέσως παρενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι εγκλώβισαν ιδιοκτήτη ταξί, εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων, τον οποίο προσήγαγαν στο Α.Τ. του αεροδρομίου.

Περίπου 100 άτομα παραμένουν μπροστά από τους παρατεταγμένους αστυνομικούς επιχειρώντας να διατηρήσουν την κινητοποίηση.

Ωστόσο, προηγήθηκαν μικροσυμπλοκές, περίπου στις 12.30, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί στις εισόδους του αερολιμένα και ιδιοκτητών ταξί που είχαν αποκλείσει το αεροδρόμιο. Αιτία η εισαγγελική εντολή για άνοιγμα του αεροδρομίου.

Οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει νωρίτερα το αεροδρόμιο και από τη λ. Σενετάκη και από την είσοδο του αεροδρομίου, ωστόσο το κλίμα ήταν οξυμένο από νωρίς. Κάποια στιγμή ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών και των ιδιοκτητών ταξί. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους ταξιτζήδες προς τη Σενετάκη και την Αλικαρνασσό, ενώ εκατέρωθεν ανταλλάσσονταν "πυρά": πέτρες εκ μέρους των ταξιτζήδων, καπνογόνα εκ μέρους των αστυνομικών.
Ωστόσο ομάδα ιδιοκτητών ταξί, περίπου 30 στον αριθμό επιχείρησαν να φθάσουν στο κτίριο του αεροσταθμού προκειμένου να το καταλάβουν, πράγμα που δεν επετεύχθη, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των αστυνομικών.

Αυτή την ώρα οι αστυνομικοί έχουν παραταχθεί μπροστά στις εισόδους του αεροδρομίου, ενώ μικρή δύναμη παραμένει ψηλά, στο ύψος της Εθνικής Οδού. Οι ιδιοκτήτες ταξί είναι διεσπαρμένοι σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: