1.8.11

ΚΥΠΡΟΣ: Πορεία από το Μαρί προς το Προεδρικό πραγματοποιούν οι «Αγανακτισμένοι»...


Λεμεσός: Με πορεία από το Μαρί ξεκινά σήμερα η μέρα αρκετών αγανακτισμένων πολιτών, τιμώντας τη μνήμη των 13 αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στις 11 Ιουλίου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 07:00π.μ. από το Μαρί και αναμένεται να καταλήξει γύρω στις 09:00μ.μ. έξω από το Προεδρικό, για να ενσωματωθεί με...


τους υπόλοιπους πολίτες, οι οποίοι θα διαδηλώνουν εκεί από τις 08:00μ.μ. ζητώντας την τιμωρία των ενόχων για την τραγωδία και αξιώνοντας για ένα ακόμη βράδυ, την παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια και της Κυβέρνησης του.

Εκτός όμως από την πορεία πολιτών, οι «Αγανακτισμένοι» αρχίζουν από σήμερα το πρωί να οδηγούν σε όλη την Κύπρο με αναμμένα φώτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τους κυβερνώντες και για τα όσα ταλαιπωρούν τη χώρα μας, ιδιαίτερα τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πολίτες κλήθηκαν από τους εθελοντές που αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, να οδηγούν από το πρωί μέχρι το βράδυ με αναμμένα τα φώτα των αυτοκινήτων τους, ενέργεια που θα τερματιστεί στις 13 Αυγούστου. Ημερομηνία που επιλέγηκε από τον αριθμό των νεκρών της έκρηξης στη Ναυτική Βάση.

Όσον αφορά στην ενημέρωση των πολιτών για τις διάφορες ενέργειες και πρωτοβουλίες των «Αγανακτισμένων», αυτή συνεχίζει να γίνεται κυρίως μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, καθώς και μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, μέλη της σελίδας «Ομάδα Στήριξης Δημήτρη Χριστόφια» ανήρτησαν στο διαδίκτυο την πρόθεση τους να πραγματοποιήσουν απόψε στις 08:00μ.μ. εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αρχιεπισκοπή ζητώντας τη μη εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου στην πολιτική, το διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος και τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας.
www.philnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: