1.8.11

Κλειστά τα διόδια του Ρίου...


Στο υπουργείο Μεταφορών οι ιδιοκτήτες ταξί...
Από το πρωί συκγεντρώνονται έξω από το υπουργείο Μεταφορών, στη λεωφόρο Μεσογείων οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους στη συνέλευση που είχαν χθες. Οι αυτοκινητιστές θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Γ.Ραγκούση. Στην είσοδο του υπουργείου Μεταφορών έχουν παραταχθεί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ.
Οι... αυτοκινητιστές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας έχουν κλείσει από τις 9 το πρωί τα διόδια στο Ρίο. Αποκλεισμένη και η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ύψος των διοδίων του Αντιρρίου. Κλειστή είναι η νέα εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών και στα δύο ρεύματα.

Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων, ενώ οχήματα και επιβάτες περνούν το Ρίο - Αντίρριο με τα φέρι μποτ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει και τις δύο εισόδους προς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Κατάληψη πραγματοποιείται και στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτες ταξί με τις οικογένειές τους πραγματοποιούν πορεία (πεζή) στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αρχικά θα κατευθυνθούν προς το δημαρχείο, όπου θα παραδώσουν ψήφισμα στον δήμαρχο Γ.Μπουτάρη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αριστοτέλους και θα καταλήξουν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Στο μεταξύ, την Τρίτη ο υπουργός Μεταφορών, Γ.Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί. Σχετικό αίτημα κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή, που συνεχίζει να επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Καράογλου και του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης.

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους απεργούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν εισαγγελικές παρεμβάσεις ακόμη και σήμερα, εάν τελικώς οι ιδιοκτήτες ταξί επιλέξουν το δρόμο της σύγκρουσης και των ακραίων μορφών αντίδρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ένας γύρος τηλεφωνημάτων μεταξύ των υπουργών Υποδομών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Επικρατείας, προκειμένου να καθοριστεί η αντίδραση της κυβέρνησης σε περίπτωση που οι αυτοκινητιστές προχωρήσουν σε μπλόκα και αποκλεισμούς.

Μία από τις προτάσεις που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων ως αντίμετρο σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων είναι η έγκριση όλων των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για αδειοδότηση.

«Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιθυμούν επεισόδια και κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

Την Κυριακή, εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο στάθμευσαν στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου και συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί, διαβεβαιώνοντας ότι δεν σκοπεύουν να δημιουργήσουν προβλήματα, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους 9.000 θεατές που προσέρχονταν για την παράσταση του Ριχάρδου Γ' με τον Κέβιν Σπέισι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: