1.8.11

"Πεζοπορία" για τους τουρίστες στο αεροδρόμιο...


Παραμένει η ένταση στους κόλπους των ιδιοκτητών ταξί, με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται και σήμερα. Μετά το χθεσινό θερμό επεισόδιο με τη βουλευτή Μαρία Σκραφνάκη (δείτε εδώ) οι αυτοκινητιστές λένε ... "καλό μήνα" από το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Αν και αρχικά είχαν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με μια διαμαρτυρία στην Κνωσό, τελικά η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης", όπου έχουν ήδη συγκεντρωθεί οι αυτοκινητιστές. Παράλληλα, στο σημείο της κινητοποίησης βρίσκονται ιδιοκτήτες ταξί από τους άλλους τρεις νομούς της Κρήτης, προκειμένου να δώσουν παγκρήτιο χαρακτήρα στη διαμαρτυρία και πλέον οι κινητοποιήσεις επικεντρώνονται στο Ηράκλειο.

Το αεροδρόμιο έχει "μπλοκαριστεί" από τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι έχουν αποκλείσει και τις δύο εισόδους (από την πλευρά της ΣΕΑΠ και στη συμβολή της λ. Σενετάκη με την εθνική οδό), με αποτέλεσμα, αφού τα τουριστικά λεωφορεία δεν μπορούν να προσεγγίζουν τον αεροσταθμό, οι τουρίστες να βγαίνουν από, και να μπαίνουν στο, αεροδρόμιο ... με τα πόδια, διανύοντας ακόμη και 400 μ. πεζοί, κάτω από τον ήλιο, σέρνοντας βαλίτσες και με παιδιά στην αγκαλιά!

Κάποιοι δείχνουν κατανόηση και επικροτούν τον αγώνα των αυτοκινητιστών, πολλοί είναι όμως κι εκείνοι που μπροστά στην απροσδόκητη ταλαιπωρία που υφίστανται στην αρχή ή στο τέλος των διακοπών τους, αγανακτούν και τρέχουν για να προλάβουν την πτήση τους.

Από την πλευρά τους οι ταξιτζήδες δηλώνουν ορθά κοφτά ότι δε σκοπεύουν να φύγουν αν δε δοθεί λύση.

Οι αυτοκινητιστές σκόπευαν να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη στα ταμεία του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, ωστόσο αυθόρμητα και χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη της διοίκησης αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Η διέλευση απαγορεύεται σε όλους πλην οχημάτων έκτακτης ανάγκης καθώς και ασθενών και ΑμΕΑ.
Η παρουσία της αστυνομίας πάντως είναι διακριτική. Μάλιστα δύναμη βρίσκεται μέσα στο κτίριο του αεροσταθμού αλλά και επί της εθνικής οδού (στο ένα μπλόκο) ρυθμίζοντας την κυκλοφορία, καθώς πρόβλημα παρουσιάζεται στην κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό.

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ταξί

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιείται στο γραφείο της αερολιμενάρχου, παρουσία του εισαγγελέα Ηρακλείου, Νίκου Μαρκάκη και του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη. Ωστόσο δε διαφαίνεται να εξευρεθεί κάποια λύση, καθώς η "κάθαρση" μπορεί να έρθει μόνο από τα χείλη του Γιάννη Ραγκούση. Οι ταξιτζήδες, πάντως, επανέλαβαν και ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου ότι δε σκοπεύουν να αποχωρήσουν έως ότου δοθεί μία λύση.

Σημειώνεται ότι από τις 08.00, σήμερα, ως και αύριο το πρωί, από και προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν - εκτός από τις πτήσεις εσωτερικού - 76 πτήσεις τσάρτερ.

Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη παραμένει η Περιφέρεια Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, ενώ δεν επιτράπηκε η είσοδος στους εργαζόμενους.



Αντιδρά η ΟΕΒΕΝΗ

Ζημιά, όχι αποκλειστικά στον τουρισμό της Κρήτης, αλλά και στα ταμεία των εμποροβιοτεχνών διακρίνει η ΟΕΒΕΝΗ στην κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί. Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΝΗ, με τους τουριστικούς φορείς και εκπροσώπους των αυτοκινηστών στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ στις 14.00 οι συμμετέχοντες στην πρωινή σύσκεψη θα συναντηθούν με τον Εισαγγελέα Ηρακλείου.
cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: