1.8.11

Μετωπική ιδιοκτητών ταξί με την κυβέρνηση....


Ακαρπη απέβη και η σημερινή συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση, με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών να προαναγγέλλουν ακόμα πιο ... σκληρή αντίδραση απέναντι στην αδιαλλαξία -όπως είπαν- του υπουργού και της κυβέρνησης.

Αυτή την ώρα, κλειστή είναι η Μεσογείων στο ύψος του υπουργείου Μεταφορών από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί.

Οι απεργοί έκλεισαν σήμερα και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου, με αποτέλεσμα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων στον αυτοκινητόδρομο. Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων.

Παράλληλα, ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, και απέκλεισαν την πρόσβαση των οχημάτων τόσο προς τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου, όσο και στο δρόμο προς Ναύπακτο, Γαλαξίδι και Ιτέα. Στην Καλαμάτα συνάδελφοί τους έκαναν δίωρη κατάληψη στην τοπική ΔΟΥ.

Την Τρίτη, οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Στο Ηράκλειο οι αυτοκινητιστές έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο χώρο έξω από το αεροδρόμιο, αποκλείοντας την πρόσβαση των οχημάτων σε αυτό. Απόφασή τους, όπως έκαναν γνωστό οι εκπρόσωποί τους, είναι να παραμείνουν επ' αόριστον εκεί.

Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, ενώ όπως έλεγαν, αργότερα θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στην Εγνατία. Συνάδελφοί τους του Νομού Χαλκιδικής παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Το απόγευμα, η κεντρική επιτροπή των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Στην Κέρκυρα τέλος, ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του λιμανιού, ενώ πρόθεσή τους ήταν να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του αεροδρομίου.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και υπογράμμισε πως δεν νοείται να γίνονται αποκλεισμοί λιμένων, αεροδρομίων και δρόμων.

Σήμερα εξάλλου, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούσης αναμένεται να απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη συνεχιζόμενη απεργία των ταξί.
πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: