1.7.11

Xρ. Παπουτσής> Είχαν προπονηθεί στο αντάρτικο πόλης στη Κερατέα του Κουφοντίνα και ήρθαν προετοιμασμένοι στο Σύνταγμα!...

kourdistoportocali
Να δικαιολογήσει τη στάση της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ για όσα διαδραματίστηκαν χθες στο κέντρο της πρωτεύουσας επιχείρησε από το βήμα τη Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής.
"Η Κερατέα ήταν η προπόνηση για το ... όποιο ενδεχόμενο είχαμε στο μέλλον" εκτίμησε ο υπουργός που ισχυρίστηκε πως υπήρξε οργανωμένο σχέδιο για την πρόκληση επεισοδίων χθες από κουκουλοφόρους που όπως είπε δεν ανήκουν στο δυναμικό της ΕΛΑΣ.

"Το Αστυνομικό Σώμα αποτελείται από 55.000 και εδώ και 15 χρόνια υπάρχει ελεύθερος συνδικαλισμός... Δεν υπήρξε κανένας από αυτούς που να είπε πως λειτούργησε ως προβοκάτορας ή να γνωρίζει κάποιον που είχε αυτή την εντολή..." είπε.


Για τους εκατοντάδες διαδηλωτές που αποκλείστηκαν χθες στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα ο υπουργός επικαλέστηκε μαρτυρίες "δικών μας ανθρώπων" όπως είπε που του είπαν πως εκεί βρισκόταν άτομα με μάσκες "ακριβότερες από αυτές της Αστυνομίας". Παραδέχθηκε μεν πως υπήρχαν και πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι όμως είχαν στο μεταξύ διακομιστεί μέσω του μετρό σε νοσοκομεία.

Τον ισχυρισμό του υπουργού Προστασία του Πολίτη, ότι το πλήθος που είχε εγκλωβιστεί στο Μετρό ήταν ταραχοποιοί που ξαπόσταιναν υιοθέτησε λίγο αργότερα και ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος.

Και.. Μίκης

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε αιχμές και εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη, αναφερόμενος σε δήλωσή του που είχε δημοσιευθεί στο χθεσινό φύλλο της "Αυγής" και η οποία όπως είπε διαβάζονταν από μεγάφωνα στην πλατεία Συντάγματος πριν από τα επεισόδια.

Αντάρτικο πόλης

Ο Χρ. Παπουτσής "είδε" χθες την προσπάθεια οργάνωσης συνθηκών που, όπως είπε, παραπέμπουν σε αντάρτικο πόλης. Επιχείρησε να τεκμηριώσει την άποψή του κάνοντας εκτενείς αναφορές στα καπνογόνα που όπως είπε ήταν μέρος του σχεδίου προκειμένου να μην έχουν ορατότητα οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εν πολλοίς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσέφερε πλήρη κάλυψη στην ΕΛΑΣ για τη στάση της κατά τη χθεσινή ημέρα. "Η εντολή της κυβέρνηση ήταν αυτοσυγκράτηση... Προστατεύτηκαν οι θεσμοί..." τόνισε.
Αλέκα Παπαρήγα: «Αφελής ή συγκαλύπτει ο Χρ. Παπουτσής»

Από το Βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα απέρριψε τους ισχυρισμούς του υπουργού Προστασίας για το ρόλο της αστυνομίας στα επεισόδια των προηγούμενων δύο ημερών. Απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο Χρ. Παπουτσής, ότι σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν τραυματίες στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, η γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε ότι οι τρεις γιατροί και η μία νοσηλεύτρια που έστειλε στο σταθμό το ΚΚΕ είδαν 30-40 τραυματίες από σπασμένα τζάμια και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο πρόχειρο ιατρείο που είχε στηθεί στο χώρο. "'Η δεν σας τα μεταδίδουν καθαρά ή είστε αφελής. Προβοκάτσια, υπήρχε", είπε.

Ο Χρ. Παπουτσής ζήτησε το λόγο για να διαβεβαιώσει τη γραμματέα του ΚΚΕ ότι "με αυτή την κυβέρνηση και με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, προβοκάτορες στην Ελληνική Αστυνομία δεν πρόκειται να δράσουν".

"Είτε είστε αφελής είτε συγκαλύπτετε", απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα
Τσίπρας: Κάποιοι έχουν ευθύνη για την αντιδημοκρατική εκτροπή

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα χθεσινά έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας. «Χθες υπήρξε κατάλυση της Δημοκρατίας και αντιδημοκρατική εκτροπή και κάποιοι έχουν ευθύνη γι' αυτό», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πογκρόμ βίας κατά ειρηνικών πολιτών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε "τρισάθλιο σχέδιο", που περιλάμβανε την αγαστή συνεργασία κράτους και παρακράτους κια γύρισε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

"Συνδικαλιστές της αστυνομίας αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη και εσείς δεν είπατε μια λέξη", επεσήμανε, απαντώντας σε όσα είχε πε λίγο νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και διερωτήθηκε αν η γραμμή άμυνας περιφρούρησης της Βουλής φτάνει μέχρι τον... Μπαϊρακτάρη (σ.σ. στο Μοναστηράκι).

Μιλώντας για τον Χρ. Παπουτσή, ανέφερε ότι η μοίρα έφερε τον πρόεδρο της ΕΦΕΕ που κατήγγειλε τις δολοφονίες Κουμή-Κανελλοπούλου να είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που που επέλεξε να περάσει με καταστολή τα νέα οικονομικά μέτρα.

Υπογράμμισε ότι αυτά που έγιναν ήταν προς το συμφέρον της κυβέρνησης, καθώς η συζήτηση σήμερα αφορά στη βία και όχι στα μέτρα.

"Εγκαθιδρύσατε με την ψήφο σας και τα ΜΑΤ τη 'νέα μνημονιακή δημοκρατία'. Να τη χαίρεστε", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: