1.7.11

ΠΑΤΡΑ: Υλοποίησαν πρόγραμμα... συγγένιους...


ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΕΚΔΡΟΜΗ... ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ...
Καθηγητές του 22ου Γυμνασίου της Πάτρας καταγγέλλονται πως στο σχολείο τους, αντί να υλοποιήσουν το πρόγραμμα Comenius (ανταλλαγή μαθητών και εκπαιδευτικών) υλοποίησαν πρόγραμμα... «συγγένιους»!

Αφού όταν (στο πλαίσιο της ανταλλαγής) ταξίδεψαν μέχρι το Βέλγιο, πήραν μαζί, τα...
παιδιά τους!

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" και η οποία ήδη έχει φθάσει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ευρωπαίοι μαθητές ήρθαν στην Πάτρα, παρέμειναν επί μία εβδομάδα, φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του 22ου Γυμνασίου και επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Όμως όταν με τη σειρά τους οι Έλληνες μαθητές θα φιλοξενούνταν στο Βέλγιο, προς έκπληξη όλων οι καθηγητές δεν συνόδευσαν τους συγκεκριμένους μαθητές αλλά τα... παιδιά τους (που δεν είναι μαθητές του σχολείου).

Καθηγητές του 22ου Γυμνασίου πληροφορήθηκαν τι είχε συμβεί, αναστατώθηκαν όμως ήταν ήδη αργά! Οι συνάδελφοί τους και τα παιδιά τους... βρίσκονταν στο Βέλγιο.

Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι και η Περιφερειακή Διεύθυνση θα πρέπει να παραπλανήθηκε, αφού εξέδωσε έγγραφο έγκρισης της μετακίνησης τεσσάρων καθηγητών του Γυμνασίου για επτά ημέρες, όπως επίσης και τεσσάρων μαθητών του σχολείου (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο υπ' αριθμόν 50/3973) έγγραφο της Διεύθυνσης.

Πώς, όμως, υπέγραψαν και οι υπόλοιποι καθηγητές του Γυμνασίου το πρακτικό; Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπέγραψαν δίπλα στο όνομά τους και ενέκριναν κάτι το οποίο... ουσιαστικά δεν διάβασαν (συνηθίζεται αυτό)! Έτσι, όταν κατάλαβαν τι είχαν κάνει, αντέδρασαν αλλά ήταν αργά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης έδωσε εντολή για διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: