1.7.11

Αθώος ο... "Αγανακτισμένος" που απειλούσε τον πρωθυπουργό ...


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Αυτώφορου Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε ένας 32χρονος, ο οποίος «ανέβασε» σε μπλογκ γνωστού ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου μήνυμα με υβριστικό και... απειλητικό περιεχόμενο κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της οικογένειάς του.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη και ακολούθως κλιμάκιο της ίδια υπηρεσίας μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέλαβε τον 32χρονο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

«Ήθελα μ' αυτόν τον τρόπο να εκφράσω την αγανάκτησή μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα δημιουργούνταν τέτοιο θέμα», ανέφερε ο δράστης, απολογούμενος στο δικαστήριο, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη κακουργηματικής πράξης». Παραδέχθηκε δε - τι να κανε ο άνθρωπος? - κατά την απολογία του ότι το περιεχόμενο του σχολίου ήταν «υπερβολικό».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, συμβουλεύοντάς τον να έβγαινε στο δρόμο για να διαδηλώσει, αντί να γράφει τέτοιου είδους μηνύματα.

Το δικαστήριο, τελικά, τον έκρινε αθώο, κρίνοντας ότι δεν είχε σκοπό να προτρέψει κάποιον σε διάπραξη αδικήματος.
Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: