2.7.11

Το κράτος κατέρρευσε και αυτοί στήνουν...προσλήψεις!...


Άλλαξαν το νόμο για να προσλάβουν ειδικό συνεργάτη χωρίς πτυχίο...
Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται λέει η σοφή ελληνική παροιμία αλλά φαίνεται πως στις μέρες μας όλα είναι εφικτά ακόμα και το να αλλάξει ο νόμος για τον Καλλικράτη ώστε να προσληφθεί πρώην συνεργάτης δημάρχου ως ειδικός σύμβουλος παρότι δεν πληρεί τις... προϋποθέσεις της πανεπιστημιακής μόρφωσης.

Και μη νομίζεται πως μιλάμε για κάποιο δήμο μακριά από την Κρήτη. Πρόκειται για δήμο του Ηρακλείου και για γνωστά πρόσωπα που με τη συνδρομή του υπουργείου Εσωτερικών και, σύμφωνα με πληροφορίες ενός κυβερνητικού βουλευτή, έκοψαν και έραψαν το νόμο για τις προσλήψεις συμβούλων στους δήμους στα μέτρα τους εντάσσοντας σε σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις ,“φωτογραφική” διάταξη για να “βολευτεί” ο παλιός συνεργάτης!

Τι προέβλεπε ο Καλλικράτης

Ο Καλλικράτης για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση της χώρας προβλέπει ως γνωστό αρκετές αλλαγές στη λειτουργία των νέων Δήμων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν και οι δυνατότητες πρόσληψης επιπλέον προσωπικού, εφόσον βέβαια συνέτρεχαν οι απαραίτητες οικονομικές προϋποθέσεις, κάτι που εξάλλου αναφέρεται και στις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών.Βάσει του νόμου αυτού είναι δυνατό να συσταθούν στους Δήμους ισάριθμες με τους αντιδημάρχους θέσεις ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών ή επιστημονικών συνεργατών.

Επομένως για την πρόσληψη των ατόμων αυτών δεν απαιτείται να προβλέπονται οι θέσεις αυτές στους ΟΕΥ των δήμων, γιατί συνιστώνται απευθείας από το νόμο. Οι προσλαμβανόμενοι στις θέσεις αυτές ωστόσο πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίων Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβεί τη θητεία της δημοτικής περιόδου.

Στις θέσεις μπορούν να προσληφθούν ενδιαφερόμενοι εφόσον κατέχουν τα γενικά και τυπικά προσόντα διορισμού και ειδική εμπειρία ύστερα από δημόσια γνωστοποίηση δια του Τύπου, με απόφαση δημάρχου ο οποίος προσλαμβάνει τα άτομα που είναι κατά την κρίση του κατάλληλα για τις θέσεις αυτές.

H απόφαση αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η πρόσληψη ολοκληρώνεται με την υπογραφή από τον προσλαμβανόμενο ειδικής συμβάσεως εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η πλήρωση των θέσεων αυτών μπορεί να γίνει και με απόσπαση υπαλλήλων από θέσεις του δημόσιου τομέα.

Η νέα διάταξη

Στην περίπτωση όμως του συνεργάτη ,για τον οποίο ο λόγος, πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν υπήρχε κι επειδή δεν μπορούσε να εφευρεθεί επιλέχθηκε η λύση του να αλλάξει ο νόμος με μια πέρα για πέρα φωτογραφική διάταξη που έχει ως εξής: “Προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης ενός ειδικού συνεργάτη ανά δήμο και περιφέρεια με τίτλους σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να αξιοποιηθεί η εμπειρία που είχαν αποκτήσει όσοι είχαν καταλάβει αντίστοιχες θέσεις υπό το προισχύσαν νομοθετικό καθεστώς”

Τελικά η διάταξη αυτή μόνο το όνομα του ατόμου που αφορά δεν αναφέρει ο οποίος και περιμένει τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του εν λόγω σχεδίου για να επιστρέψει στο Δήμο και να συνεχίσει να λαμβάνει το μισθό του ως ειδικός συνεργάτης παράλληλα μ εκείνο άλλης εργασίας που ασκεί στον ιδιωτικό τομέα.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: