1.7.11

Στην Αρμάνι Μιλάνο ο Αντώνης Φώτσης!...


Ανατροπή δεδομένων, ο Αντώνης Φώτσης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αρμάνι Μιλάνο! Ο Έλληνας φόργουορντ, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, είχε συμφωνήσει προφορικά με την Μπαρτσελόνα, αλλά προτίμησε την... καλύτερη οικονομικά πρόταση των Ιταλών και υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.
Ο 30χρονος άσος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβει 3 εκατ. ευρώ για τα δύο χρόνια παρουσίας του στο Μιλάνο, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα του έδινε 2,6 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα. Έτσι, μετά το ΝΒΑ, την Ισπανία και την Ρωσία θα δοκιμάσει την τύχη του και στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με τον Παναθηναϊκό, με τον οποία κατέκτησε τόσο την Ευρωλίγκα όσο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, στους τελικούς της Α1 με τον Ολυμπιακό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να στεφθούν οι «πράσινοι» για 8η διαδοχική φορά πρωταθλητές.

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι ιδιοκτησία του Τζόρτζιο Αρμάνι, διάσημου σχεδιαστή μόδας. Ιδρύθηκε το 1936 και έχει 25 πρωταθλήματα Ιταλίας, όμως τελευταία φορά που το πανηγύρισε ήταν το 1996. Παράλληλα, έχει και 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, το 1966, το 1987 και το 1988. Προπονητής είναι ο Αμερικανός Νταν Πέτερσον και στο ρόστερ της έχει παίκτες όπως ο Λιν Γκριρ (πρώην του Ολυμπιακού) και Ιμπραΐμ Τζάαμπερ (πρώην του Αιγάλεω).

Τα τελευταία χρόνια, πάντως, είναι στη σκιά της Σιένα του Νίκου Ζήση. Πάντως, στην Ευρωλίγκα θα παίξει την επόμενη σεζόν, καθώς εξασφάλισε από την διοργανώτρια αρχή την wild card.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: