1.7.11

Μετά το «Καλημέρα Ήλιε» τέλος και οι « μπαξέδες»...


Μετά την Μυρσίνη Λοίζου, που πριν λίγες ημέρες απαγόρευσε στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί σε εκδηλώσεις του το τραγούδι του πατέρα της «Καλημέρα Ήλιε» και ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος ζήτησε από... το κυβερνών κόμμα να μην ξαναχρησιμοποιήσει το τραγούδι του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ηλία Ανδριόπουλου:

«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του. Ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον...δήμιο ή τον προδότη.
Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων. ΄Εχοντας υπ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», στίχοι Μ.Ελευθερίου, , που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη».
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: