1.7.11

Η Ντόρα, χαμογελαστή και... παρούσα...

Toυ Κοσμά Βίδου

* «Silence Παναγιωτάκη!» που έλεγε και η μαντάμ Σουσού. Αλλιώς, όπως λέει και ο λαός, τον παρά μου έδωσα… την ησυχία μου θέλω! Ετσι, αρκετοί πελάτες που είχαν χρυσοπληρώσει για να ... ταξιδέψουν στην πρώτη θέση των Malaisia Airlines και ενοχλήθηκαν από τη φασαρία που έκαναν τα παιδιά άλλων επιβατών, παραπονέθηκαν εντόνως. Και υποχρέωσαν την εταιρία να πάρει τα μέτρα της.

* Ποια είναι αυτά τα μέτρα; Η απαγόρευση εισόδου των μικρών παιδιών στη διακεκριμένη θέση «είτε κάθονται σε κάθισμα, είτε τα κρατούν οι γονείς στα γόνατά τους». Οπότε, αν τον έχετε τον τρόπο σας και πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την εταιρία, η λύση είναι μία: να στείλετε τη νταντά με το παιδομάνι στην οικονομική θέση και να ταξιδέψετε εσείς στην πρώτη. Ετσι, και το ταξίδι θα απολαύσετε και την ησυχία σας θα έχετε για λίγες ώρες. Πρακτικά πράγματα. Και αφήστε τους πτωχούς της οικονομικής θέσης στο στρίμωγμά τους και στη… φασαρία τους.

* Από τη Μαλαισία στην Κίνα και από τους αιθαίρες στο οδόστρωμα: Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της επαρχίας Χουίλι, η οποία απεικόνιζε τρεις τοπικούς αξιωματούχους να επιθεωρούν δρόμο η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Που είναι το κακό θα μου πείτε…

* Το κακό είναι ότι επρόκειτο για φωτομοντάζ. Για ένα φωτομοντάζ τόσο κραυγαλέο που το καταλάβαινε και το πιο ανεκπαίδευτο στις ιντερνετικές απάτες μάτι: οι τοπικοί άρχοντες, ήταν εμφανές, δεν περπατούσαν αλλά… ίπταντω πάνω από το οδόστρωμα. Κοντολογίς, δεν είχαν πατήσει το πόδι τους στο δρόμο.
.
* Διαθέτουν πάντως και οι Κινέζοι ένα χιούμορ, μα ένα χιούμορ... Στο Διαδίκτυο, μετά την αποκάλυψη της γκάφας, έκαναν την εμφάνισή τους δεκάδες παρόμοιες παραποιημένες φωτογραφίες, μία εκ των οποίων έδειχνε τους αξιωματούχους να προσγειώνονται στο φεγγάρι, και μία άλλη να επιθεωρούν τον δρόμο μαζί με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ.

***

Κύριε διευθυντά.

Σε ώρες καθοριστικές για το μέλλον της Ελλάδας όπως αυτές που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, ο πολιτικός καλείται να υπερβεί εαυτόν, δηλαδή να βάλει στην άκρη το θέμα της προσωπική του καριέρας και να συνταχθεί με το κοινό συμφέρον _ με όποιο τέλος πάντων εκείνος θεωρεί ότι είναι το συμφέρον της πατρίδας _ ακόμα και διακινδυνεύοντας τη δημοτικότητά του, τη θέση του την ίδια. Απορροφημένη από την προσπάθειά της να διατηρήσει τη (διάτρητη, όπως αποδείχθηκε με την αποχώρηση του Κώστα Κιλτίδη) συνοχή του νεοσύστατου κόμματός της, η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να κρατήσει απόσταση ασφαλείας από την καυτή πατάτα που λέγεται μεσοπρόθεσμο και να διατηρήσει τις πόρτες της ανοιχτές προς κάθε κατεύθυνση. Ομως, αποφεύγοντας και το «ναι» και το «όχι» και επιλέγοντας ένα άχρωμο «παρούσα», τηρώντας δηλαδή την ουδέτερη στάση που εξυπηρετεί την επαμφοτερίζουσα καιροσκοπική στρατηγική της, όχι μόνο δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση που θα περίμενε κανείς από μια πολιτικό με τις φιλοδοξίες της, αλλά εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Οσο δε και αν προσπάθησε, κατά τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση, να κρύψει πίσω από το πλατύ χαμόγελό της την αμηχανία της (για να μην πω την απόγνωσή της) ήταν παραπάνω από εμφανές ότι το δικό της πολιτικό παιχνίδι παρέμενε κατ΄εξοχήν μικροκομματικό και αφορούσε, όχι τη διάσωση της χώρας αλλά τη διάσωση της Ντόρας ως αρχηγού κόμματος.

Μετά τιμής

Πανδώρα
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: