1.7.11

Χωριό της Σικελίας επέστρεψε στην ….Λιρέτα !...


Ο δήμαρχος στο χωριό Μπρόλο της Σικελίας (6.000 κατ., στην περιφέρεια της Μεσίνα ), αποφάσισε να κηρύξει μια προσωρινή επιστροφή στην λιρέτα.
Ο δήμαρχος Σάλβο Μεσίνα συμφώνησε με μια σειρά εμπορικών επιχειρήσεων, αρχικά κυρίως καταστήματα ειδών ένδυσης και μπακάλικα, ώστε μέχρι το τέλος του 2011 να δέχονται πληρωμές και...
σε λιρέτες, εκτός από τα καθιερωμένα πλέον ευρώ.
Η ανταπόκριση των πολιτών --παρά τους αρχικούς δισταγμούς-- ήταν άκρως θετική και τις τελευταίες εβδομάδες, η πρωτοβουλία επεκτάθηκε και στα ξενοδοχεία της περιοχής.
Ο δήμος του Μπρόλο, από την 1η Ιανουαρίου του 2012, θα φροντίσει να συλλέξει όλες τις εισπράξεις στο παλιό εθνικό νόμισμα της Ιταλίας και να τις μετατρέψει σε ευρώ στα γραφεία της Τράπεζας της Ιταλίας στην Κατάνη και στο Παλέρμο, πάντα στην Σικελία.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυτή την στιγμή σε όλη την χώρα υπάρχουν αποταμιεύσεις που αγγίζουν τα 2.668 δισεκατομμύρια λιρέτες -- περίπου ένα δισεκατομμύριο τριακόσια εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που θα πρέπει να ξοδευτούν στο Μπρόλο μέχρι το τέλος του έτους, ή να μετατραπούν σε ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012. Διαφορετικά, θα χάσουν κάθε συναλλαγματική αξία.
Σύμφωνα με ιταλούς σχολιαστές, η "ρομαντική αλλά και δημιουργική πρωτοβουλία του Μπρόλο", θα έχει θετικές επιπτώσεις και στον τουρισμό.
Το 90% των εμπορικών επιχειρήσεων του χωριού, προσφέρει, πλέον, την δυνατότητα "διπλής πληρωμής" σε λιρέτες και ευρώ.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: