1.7.11

Ελεύθερος ο Ντομινίκ Στρος-Καν...


Η Εισαγγελία του Μανχάταν αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο τέως γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, που κατηγορείται το βιασμό καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Το δικαστήριο ήρε τους ... περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και αποφάσισε να του επιστραφεί η εγγύηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων αλλά όχι και το διαβατήριό του που είχε κατασχεθεί μετά την σύλληψη του.

Με την απόφαση του δικαστηρίου τερματίζεται ο κατ’οίκον περιορισμός του Στρος-Καν.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπας εξήγησε ότι οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί κατά του Στρος-Καν δεν κατέπεσαν αφού, όπως είπε, «η υπόθεση δεν κλείνει». Η νέα ακρόαση της δίκης οριστικέ για τις 18 Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος της γυναίκας υποστήριξε ότι η υπερασπιστική γραμμή του Στρος-Καν, ότι δηλαδή η ερωτική πράξη ήταν συναινετική, «είναι ψέμα». Πρόσθεσε ότι η θέση της πελάτισσάς του δεν έχει αλλάξει.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Στρος-Καν υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει την παύση των κατηγοριών για τον πελάτη του, υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι αθώος και ότι η θέση του είναι η ίδια.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Στρος-Καν θεάθηκε να βγαίνει από το δικαστήριο χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ.

Την Παρασκευή δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο μιλούσαν για αντιφάσεις στην κατάθεση της 32χρονης καμαριέρας και άλλα στοιχεία που μείωναν την αξιοπιστία της.

Όπως ανέφεραν οι New York Times, που επικαλούνται πληροφορίες από την πλευρά των ανακριτών, τα όσα υποστηρίζει η καμαριέρα από την ημέρα που έκανε την καταγγελία στις 14 Μαΐου μέχρι σήμερα παρουσιάζουν ανακολουθίες.

Αν και υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρξε σεξουαλική πράξη μεταξύ του Στρος-Καν και της καμαριέρας (αυτή είναι και η γραμμή του κατηγορούμενου), η γυναίκα δεν φαίνεται να πείθει τελικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το γεγονός στη σουίτα του ξενοδοχείου.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία της καμαριέρας με έναν άνδρα, με τον οποίο συζητά τα πιθανά οφέλη που θα είχε αν προχωρούσε με τις καταγγελίες εναντίον του Στρος-Καν.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: