29.6.11

ΚΥΠΡΟΣ: Αναστάτωση στις πτήσεις...


Λευκωσία: Είκοσι οκτώ συνολικά πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, από τις οποίες οι οκτώ ακυρώθηκαν (τέσσερις αφίξεις και τέσσερις αναχωρήσεις) και οι υπόλοιπες είκοσι αναπρογραμματίστηκαν σε άλλες ώρες ή με άλλες διευθετήσεις, είχαν επηρεαστεί χθες από ...
τη στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Ανάλογη θα είναι η εικόνα και σήμερα στα δρομολόγια από και προς τη Λάρνακα από αεροδρόμια της Ελλάδας, αφού είναι προγραμματισμένη νέα στάση εργασίας στις ίδιες χρονικές περιόδους με τις χθεσινές.

Πάντως δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στο αεροδρόμιο, αφού οι αεροπορικές εταιρείες είχαν έγκαιρα αναδιαμορφώσει το πρόγραμμά τους και ενήργησαν προς ενημέρωση των επιβατών τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ηermes Αirports, Αδάμο Ασπρή, σήμερα υπολογίζεται ότι θα επηρεαστούν συνολικά 28 πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Πρόκειται για πτήσεις των Cyprus Αirways, ΟlympicΑir και Αegean από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο και Ρόδο.

Συγκεκριμένα 10 πτήσεις έχουν ακυρωθεί -πέντε αφίξεις και πέντε αναχωρήσεις- ενώ οι υπόλοιπες 17 πτήσεις έχουν αναπρογραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σε ώρες άλλες από αυτές των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 8:00 μέχρι τις 12:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 22:00. Αναφορικά με τη Cyprus Αirways, από τις δύο στάσεις εργασίας θα επηρεαστούν 14 πτήσεις προς και από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο-Ρόδο.

Για την Αθήνα η πρώτη πτήση -σήμερα το πρωί- ακυρώνεται. Οι επόμενες δύο αναπρογραμματίστηκαν να αναχωρήσουν κατά το διάστημα μεταξύ των δύο τετράωρων στάσεων εργασίας. Η άφιξη της νυχτερινής πτήσης στην Αθήνα θα γίνει μετά τη λήξη της δεύτερης στάσης εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Για τη Θεσσαλονίκη έγινε διευθέτηση ώστε οι επιβάτες τόσο των πρωινών όσο και των απογευματινών πτήσεων να αναχωρήσουν από Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη στις 12:00 το μεσημέρι με αεροπλάνο τύπου Α330 και στις 15:00 από Θεσσαλονίκη προς Λάρνακα. Η πτήση προς Ηράκλειο-Ρόδο θα πραγματοποιηθεί από τη Λάρνακα στις 21:30 (αντί στις 15:30) και η πτήση επιστροφής προγραμματίστηκε μετά τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, επηρεάζονται 12 πτήσεις της Αegean, εκ των οποίων δύο ακυρώνονται - οι σημερινές πτήσεις Α3 911/912 από Λάρνακα προς Χανιά και αντίστροφα και άλλες 10 αλλάζουν ώρα πραγματοποίησης.

Αλλαγές από την ΟlympicΑir

Η ΟlympicΑir , όπως και χθες, έχει ακυρώσεις τις πτήσεις ΟΑ 431/432 Αθήνα-ΛάρνακαΑθήνα, ενώ οι ΟΑ 435/436 Αθήνα-ΛάρνακαΑθήνα αλλάζουν ώρα, που θα είναι 13:40 για την αναχώρηση από την Αθήνα και 16:10 για την αναχώρηση από τη Λάρνακα.
Στο μεταξύ, υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, ενώ σήμερα θα λήξουν οι έκτακτοι ρυθμοί στις πτήσεις από και προς Ελλάδα, να υπάρξουν αύριο αλλαγές και επηρεασμός των πτήσεων από και προς βρετανικά αεροδρόμια, λόγω της εκεί απεργίας στην οποία συμμετέχουν τελωνιακοί και υπάλληλοι ελέγχου διαβατηρίων.

www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: