29.6.11

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα...




Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, για πολλούς η πιο σημαντική ψηφοφορία για αυτή τη κυβέρνηση. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ ...μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των Ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα.


Λίγο νωρίτερα ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπενθύμισε ότι έρχεται νέος γύρος σκληρών διαπραγματεύσεων στην κατεύθυνση της αποσαφήνισης του πλαισίου διαχείρισης της κρίσης χρέους και σημείωσε πως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ανέφερε ορισμένες από τις συνέχειες που μπορεί να έχει για την χώρα μια πιθανή στάση πληρωμών.

Ο κ. Παπανδρέου είπε πως δεν υπάρχει σχέδιο Β προς όφελος της Ελλάδας "σε πλειστηριασμό θα βγει η χώρα" και κάλεσε την Βουλή να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για να συνεχίσει η κυβέρνηαση την σκληρή της δουλειά και να μην πάνε χαμένοι οι κόποι του ελληνικού λαού.

Από την ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε πως ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να συμβιβαστεί και να υποκύψει στον εκβιασμό.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξήγησε πως ο ΛΑΟΣ ψηφίσει "όχι" καθώς δεν υπάρχει συναίνεση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για μεγάλες ιστορικές στιγμές που ζει η Ελλάδα και χαρακτήρισε την ψηφοφορία ως μεγάλη πράξη ευθύνης.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: