1.4.11

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ...


Η αγωνιώδης προσπάθεια περιστολής δαπανών του δημοσίου και υπαγωγής όλων των υπουργείων στο δημοσιονομικό πλαίσιο 2012-2015, έχει ανοίξει τη συζήτηση και για αυστηροποίηση του ήδη στενού πλαισίου προσλήψεων στο Δημόσιο...


Προσλήψεις, μισθολογικό κόστος (και οι διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης) συζητήθηκαν σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή των κκ. Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση και Καστανίδη.

Σύμφωνα με ... πληροφορίες, στη συζήτηση αυτή τονίστηκε η αναγκαιότητα επίσπευσης της διαδικασίας κατάρτισης και εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, ως κύριου μέσου εξοικονόμησης πόρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τέθηκε όμως επί τάπητος και το θέμα των προσλήψεων - το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει θιγεί από την τρόικα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσε ανατροπή της σχέσης «1 προς 5», ώστε να γίνει πιο στενό το πλαίσιο, φτάνοντας το «1 προς 7» ή και λιγότερο - και πάντως να μην έχει γενική ισχύ η αναλογία.

Παρά ταύτα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης διαβεβαιώνει ότι η σχέση αυτή θα διατηρηθεί, κάτι που τόνισε και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, από τα υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη ζητείται η κατάρτιση ενός μίνιμουμ πλαισίου συνεργιών, όπου αυτό είναι δυνατόν, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομία.
newssalonika.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: