1.4.11

Για την ύφεση απολογείται στη Βουλή ο Γιώργος...


Να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του για την οικονομική πολιτική, την ανάπτυξη και κυρίως το αν θα λάβει και ποια νέα σκληρά μέτρα για τη δημοσιονομική πολιτική καλείται σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα απαντήσει στην Ώρα του πρωθυπουργού σε κρίσιμες σχετικές ερωτήσεις αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Κατ’ αρχή ο... κ. Παπανδρέου θα πρέπει να απαντήσει σε ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά για την ακρίβεια και στις τραγικές συνέπειες της ύφεσης στην αγορά, καθώς μία στις 4 μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο. Η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ αναμένεται να γίνει σε υψηλούς τόνους, καθώς την τακτική των σκληρών, ακόμη και προσωπικών, επιθέσεων, υιοθετεί πλέον και ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να απαντήσει σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις της Συνόδου για το Σύμφωνο του Ευρώ, το νέο πακέτο μέτρων και τα σχέδια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ο κ. Τσίπρας ρωτά πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να εξοικονομήσει περίπου 25 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, αν όχι με νέα μέτρα. Ακόμη ρωτά τον πρωθυπουργό πότε θα φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο τόσο τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, για τη τροποποίηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, όσο και το πακέτο περικοπών και «εκποίησης» δημόσιας περιουσίας με ορίζοντα το 2015.

Το «μενού» περιλαμβάνει και εθνικά θέματα, αφού ο πρωθυπουργός θα απαντήσει και σε ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη για την αμφισβήτηση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Καστελόριζο από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: