1.3.11

Όπου φτωχή (& ηλικιωμένη) κι η μοίρα της...


Οι επιτήδειοι έπιασαν και πάλι δουλειά. Δύο γυναίκες, ηλικίας 95 και 81 ετών, έπεσαν θύματα κλοπών με την μέθοδο της απασχόλησης. Οικονομίες και προσωπικά κειμήλια πέρασαν στα χέρια των απατεώνων.

Στη πρώτη περίπτωση, θύμα ήταν μια 95χρονη από την Αγία Άννα. Να σημειωθεί πως δεν είναι πρώτη φορά που οι επιτήδειοι "χτυπούν" στο ...
συγκεκριμένο χωριό.

Ένας νεαρός μόλις 21 ετών, έμπορος από τα Τρίκαλα, έφτασε τη χάρη του έως την πολύπαθη Ηλεία για να βγάλει... μεροκάματο. Με το πρόσχημα της πώλησης της πραμάτειας του μπήκε στο σπίτι της υπερήλικης γυναίκας.

Δεν ήταν και δύσκολο να ψάξει και να βρει το κομπόδεμα της γιαγιάς. Πέντε χιλιάδες ευρώ ήταν οι οικονομίες της που άρπαξε ο νεαρός. Προσπάθησε να φύγει χωρίς να τον αντιληφθούν αλλά δεν απομακρύνθηκε γρήγορα από το χωριό, με αποτέλεσμα οι συγγενείς της 95χρονης να τρέξουν και να τον προλάβουν.

Ο νεαρός όμως κατάφερε να τους ξεγελάσει. Τους έδωσε τα μισά λεφτά και μέχρι οι συγγενείς να μετρήσουν 2.500 ευρώ και να καταλάβουν ότι έλειπαν άλλα τόσα, έγινε καπνός για να αποφύγει τη σύλληψη και πλέον αναζητείται...

Στο Κάτω Σαμικό, ένα λευκό φορτηγάκι-κλούβα σταμάτησε έξω από το σπίτι 81χρονης κατοίκου. Από αυτό κατέβηκαν δύο εύσωμοι άνδρες, μετρίου αναστήματος, με μαύρα μαλλιά.

Μπήκαν στο σπίτι και ο ένας άρχισε να συνομιλεί με τη γιαγιά, δίνοντας τη δυνατότητα στο συνεργό του να κλέψει το πορτοφόλι της με 1.000 ευρώ, δυο χρυσές αλυσίδες αξίας 2.000 ευρώ και κάποια προσωπικά της έγγραφα. Οι δράστες "έγιναν καπνός" και πλέον αναζητούνται.

www.iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: