2.2.11

Εκλογές ΔΣΑ...Το "Δίκτυο Δικηγόρων"...


Σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προέβη σε επίσημη ανακήρυξη των υποψήφιων προέδρων και συνδυασμών για τις αρχαιρεσίες της 27 και 28 Φεβρουαρίου 2011.

Στις εκλογές αυτές κατέρχεται για πρώτη φορά και το "Δίκτυο Δικηγόρων". Το Δίκτυο Δικηγόρων είναι ηλικιακά ο νεώτερος πλήρης συνδυασμός με μέσο όρο ηλικίας τα 37 χρόνια, ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος του ανήκει στη γενιά των σαραντάρηδων.

Σύμβολο του έχει το"δόντι του λιονταριού", γνωστό και ως πικραλίδα (Taraxacum officinale). Πολυετές, ποώδες φυτό που φύεται σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Την εικαστική του αποτύπωση ανέλαβε ο Α.Ανδριτσόπουλος.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα επισυνάπτονται ο συνδυασμός μας, η αφίσα μας, και υλικό σχετικά με τον υποψηφιότητα μας και η δήλωση μας γιατί συμμετέχουμε.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Μουστακάτος


Οι επικείμενες εκλογές του ΔΣΑ βρίσκουν το Δικηγορικό Σώμα να βιώνει τις σημαντικότερες αλλαγές τα τελευταία 60 χρόνια. Ο δικηγόρος απογυμνώνεται από το θεσμικό του ρόλο. Η πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη παρεμποδίζεται με οικονομικά μέτρα. Με κρατικές ρυθμίσεις το κόστος παροχής νομικών υπηρεσιών γίνεται ακριβότερο για τον πολίτη και φθηνότερο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι δικηγόροι κατηγορούνται ως φοροφυγάδες, απαξιώνεται το επάγγελμα τους και αποτελούν στόχο ενός ιδεοληπτικού επικοινωνιακού πογκρόμ με συστατικά το φθόνο και το φόβο.
Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Δ.Σ.Α σιωπούν. Πρίν από τη σιωπή προηγήθηκε η αποτυχία τους. Απέτυχαν στο Ασφαλιστικό. Απέτυχαν να προστατεύσουν τη κοινωνία από τα οικονομικά εμπόδια στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Απέτυχαν να πολεμήσουν φαινόμενα δυσλειτουργίας στην απονομή της Δικαιοσύνης. Πέτυχαν την επιβολή του Φ.Π.Α. Πέτυχαν τη διάσπαση του Δικηγορικού Σώματος ανάμεσα στο κέντρο και στη περιφέρεια. Πέτυχαν επίσης να δημιουργήσουν γενιές δικηγόρων των 700 και 800 ευρώ με εξασφαλισμένη σύνταξη τα 450 ευρώ.
Για τα σοβαρά ζητήματα του Σώματος και της κοινωνίας επιλέγουν να διαπραγματεύονται μυστικά και κεκλεισμένων των θυρών. Επιλέγουν τη σιωπή, την έλλειψη διαλόγου, τη κατάργηση της Γενικής Συνέλευσης. Το τροπάριο που χαρακτηρίζει πλέον την πολιτική τους συμπεριφορά είναι το «άλαλα τα χείλη των ασεβών».
Το Δικηγορικό Σώμα και ιδίως οι νέοι δικηγόροι οφείλουμε να παρέμβουμε αποφασιστικά για τη θεσμική ανανέωση πριν η δυσλειτουργία των θεσμών οδηγήσει στη θεσμική εκτροπή. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την επαγγελματική μας επιβίωση. Την επιστημονική και κοινωνική αξιοπρέπεια μας.
Η ανάγκη αυτή οδήγησε μια ομάδα νέων δικηγόρων, άφθαρτη και χωρίς εξαρτήσεις, να δημιουργήσει το «Δίκτυο Δικηγόρων». Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές του Δ.Σ.Α καλούμε τους συναδέλφους μας δικηγόρους να αντιμετωπίσουμε το μέλλον «βάζοντας τρικλοποδιά στην αναγκαιότητα».
Δ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: