1.2.11

Ξεκίνησε η επιχείρηση επαναπατρισμού...


Αναχώρησαν το πρωί της Τρίτης για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τρία C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα.

Σε ένα από τα αεροσκάφη επιβαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος και έχει το συντονισμό της επιχείρησης. «Θα είμαστε... πίσω το απόγευμα», δήλωσε ο κ. Δόλλης, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε ρευστή την κατάσταση στην Αίγυπτο.

Ο αριθμός των Ελλήνων που επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα ανέρχεται σε περίπου 200 άτομα, ωστόσο στην παροικία του Καΐρου, είναι λιγότεροι οι ομογενείς που ανησυχούν.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής δήλωσε ότι προς το παρόν μόνο έξι εκπαιδευτικοί και όχι περισσότεροι από δέκα πάροικοι έχουν εκφράσει επίσημο αίτημα να επαναπατριστούν.

«Ουδείς Έλληνας ομογενής βρίσκεται σε κίνδυνο, παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει πλήρως και με απόλυτο σχέδιο τον σχετικό μηχανισμό και είμαστε πανέτοιμοι να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια, εάν και όποτε αυτό χρειαστεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Πολλές ξένες κυβερνήσεις και τουριστικά πρακτορεία επισπεύδουν την απομάκρυνση των υπηκόων τους που ζουν μόνιμα ή προσωρινά στην Αίγυπτο, ενώ πολλοί ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν διακόψει ήδη κάθε δραστηριότητά τους στην αραβική χώρα.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: