1.2.11

Παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν με το χρέος...


Τραπεζίτης σε WSJ για Ελλάδα
Η Wall Street Journal σε σημερινό της δημοσίευμα, επικαλούμενη τους επενδυτές στην αγορά των CDS, αναφέρεται στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να χρεοκοπήσει σε σχέση με την Αίγυπτο, παρά τις μεγάλες αναταραχές που προκαλούν αβεβαιότητα στην συγκεκριμένη χώρα.

Στο... δημοσίευμα επισημαίνεται ότι για να ασφαλίσει κανείς 10 εκατ. δολάρια ελληνικού χρέους από τη χρεοκοπία, χρειάζεται 835.000 δολάρια ετησίως, ενώ το αντίστοιχο ποσό για την Αίγυπτο ανέρχεται σε 440.000 δολάρια, για τη Σαουδική Αραβία στα 120.000 και για το Κατάρ στα 106.000 δολάρια.

«Αν και φαίνεται παράξενο, έχει λογική. Η Αίγυπτος, αν και πλήττεται από αβεβαιότητα, δεν μοιάζει να έχει πάρει ένα δρόμο που οδηγεί σε χρεοκοπία».

Αντίθετα, υποστηρίζει πως η Ελλάδα είναι διαφορετική ιστορία. Ενώ οι αρχές στο Νταβός έσπευσαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο κρατικής χρεοκοπίας, αρκετοί επενδυτές εκτιμούν ότι μόνο θέμα χρόνου να συμβεί, και όχι «αν» θα συμβεί.

Και όπως δήλωσε ένας πρόεδρος μεγάλης τράπεζας για την Ελλάδα, «Παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι θα κατορθώσουν να πληρώσουν το χρέος».
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: