1.1.11

Μέγα ζήτημα η κοινωνική συνοχή...


Την κοινωνική συνοχή στη χώρα θεωρεί ως μέγα ζητούμενο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου δέχθηκε πρωτοχρονιάτικες ευχές από πολιτικούς στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επίσημη πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Ο πρόεδρος εξήγησε ότι...
«η κοινωνική συνοχή βγαίνει από την πάταξη των αδικημάτων, σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να διαφεύγουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν φόρους και ύστερα να τρέχουν στα κρατικά νοσοκομεία να θεραπευτούν. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφος, ο Κάρολος Παπούλιας υπογράμμισε ότι «το 2011 θα έχει δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι ανοίγει σιγά - σιγά ένας δρόμος που θα πέσουμε στο 2012» αναφέροντας τη φράση που, όπως διευκρίνισε, λένε οι Γερμανοί: «καλό γλίστρημα το 2012».

Σε ερώτηση αν φοβάται κοινωνικές αντιδράσεις, είπε ότι παρόλο που υποφέρουν τα ασθενέστερα στρώματα του ελληνικού λαού, έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

«Πρέπει να βαδίσουμε αυτό το δρόμο. Και βλέπετε γι' αυτό και έχουν μια επιμονή, που είναι ό,τι θαυμάζω. Αλλά από την άλλη μεριά επειδή έχω περάσει κι εγώ δύσκολες περιόδους στη ζωή μου, ο ελληνικός λαός τις αντιμετώπισε αυτές τις περιόδους με μεγάλο θάρρος και με την ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο», συνέχισε και τόνισε: «Και νομίζω ότι αυτό γίνεται και σήμερα, παρόλο που οι κρατούντες πρέπει οπωσδήποτε να διευκολύνουν αυτή την ανοχή που τους δίνει ο ελληνικός λαός. Και όταν λέω να διευκολύνουν είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να ενισχύσουν οικονομικά, τουλάχιστον, τα χαμηλότερα εισοδήματα».

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος με τους πολιτικούς αρχηγούς. Η οικονομία κυριάρχησε στις κουβέντες που αντάλλαξε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε με τον πρωθυπουργό να συναντηθούν σύντομα, πιθανόν μετά τα ταξίδια του πρωθυπουργού στο Παρίσι και στο Ερζερούμ της Τουρκίας. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που διέρχεται αυτή την περίοδο η χώρα και ο ελληνικός λαός. Σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο προέχει η εμπέδωση του κράτους δικαίου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, θέματα για τα οποία η κυβέρνηση εργάζεται, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, μίλησαν για την Ήπειρο και ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε ότι χρειάζεται στήριξη για την ανάπτυξη, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα.

Μετά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός πήγε στο γραφείο του στη Βουλή, όπου είχε συνεργασία με τους υπουργούς Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και Επικρατείας, Χ. Παμπούκη, ενόψει των προγραμματισμένων ταξιδιών του.

Στο μεταξύ, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκαν, επίσης, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε στον κ. Παπούλια: «Το παρήγορο είναι ότι τρεις δικές σας κουβέντες κ. Πρόεδρε έχουν μεγαλύτερη απήχηση, απ' ότι τρεις ώρες δικών μας ομιλιών».

Το Συνασπισμό εκπροσώπησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Λαφαζάνης.

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αντάλλαξαν ευχές ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χ. Σαρτζετάκης, υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς και οι επικεφαλής των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα, σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Παπούλιας με τον κ. Παπουτσή ευχήθηκε το 2011 να υπάρχει ασφάλεια και τάξη και παράλληλα επικρότησε το νομοθέτημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για ένα νέο πλαίσιο σε ότι αφορά τη μεταναστευτική πολιτική.

Στο μεταξύ, πριν από τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς, μετά το πέρας της Πανηγυρικής Δοξολογίας για το νέο έτος, στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, επεσήμανε ότι «η ανατολή κάθε καινούργιου χρόνου πρέπει να συνοδεύεται από αισιοδοξία και από Ελπίδα... Χρέος δικό μου και χρέος της Παράταξής μας είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει και ό,τι μπορούμε, προκειμένου να δώσουμε, για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα, στην ελπίδα και στην αισιοδοξία, πραγματικό νόημα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: