1.12.10

Το πόρισμα - βόμβα της Βουλής για τα δομημένα ομόλογα...


ΖΩΗΣ ΤΣΩΛΗΣ
Βαρύ κατηγορώ σε υπουργούς, γενικούς γραμματείς της ΝΔ, χρηματιστές, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΤτΕ...
Βαρύ κατηγορώ για υπουργούς, γενικούς γραμματείς, διοικήσεις ταμείων, χρηματιστές αλλά και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2007 και...
οδήγησε την κυβέρνηση της ΝΔ στην επαναγορά των τίτλων, απευθύνει η επιτροπή της Βουλής με το πόρισμα της που είναι έτοιμο να καθαρογραφεί και να ανακοινωθεί.

Το πόρισμα που αποκαλύπτει σήμερα «ΤΟΒΗΜΑonline» εξιστορεί τα γεγονότα και πώς στήθηκε το μεγάλο «κόλπο» σε βάροςτων ασφαλιστικών ταμείων και των ίδιων των ασφαλισμένων και αποκαλύπτει τις διαδρομές των χρημάτων που διακινήθηκαν ακόμη και με βαλίτσες .

Τις βαρύτερες ευθύνες καταλογίζει στους τότε γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών κ. Γ. Κουρή και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Μαμμωνά, αλλά και τους προϊσταμένους τους τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Π. Δούκα, και τον τότε υπουργό Εργασίας κ. Σ. Τσιτουρίδη οι οποίοι είχαν βάλει τις υπογραφές τους σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Πολιτικές ευθύνες καταλογίζει στον τότε υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και τον υπουργό Αμύνης κ. Ευ. Μεϊμαράκη.

Η υπόθεση που ήδη έχει οδηγήσει στη φυλακή τους χρηματιστές της εταιρίας «Ακρόπολις» λαμβάνει δραματική τροπή καθως στο πόσρισμα των βουλευτών καταλογίζονται ευθύνες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον πρώην πρόεδρο της κ. Αλ. Πιλάβιο, αλλά και στην διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος με ιδιαίτερη αναφορά στον τότε υποδιοικητή που είχε και την ευθύνη παρακολούθησης των τοποθετήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και των τίτλων του δημοσίου.

Για την ιστορία το πολύκροτο σκάνδαλο αποκάλυψε πρώτο «το Βήμα»
Klik για το πόρισμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: