2.12.10

Γ. Παπακωνσταντίνου Εβαλε φρένο στη συζήτηση για το μέλλον της ΑΤΕ...


Φρένο στα σενάρια συγχώνευσης της ΑΤΕ έβαλε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, έπειτα από το όργιο φημών που είχε ως αφετηρία την ενημέρωση που έκανε την Τετάρτη σε περίπου 30 βουλευτές του ΠαΣοΚ.

Στην...
κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας του ΠαΣοΚ για θέματα Οικονομίας και Οικονομικών ο οποίος συνεδρίαζε ως το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι αν δεν προχωρήσει η εξυγίανση της ΑΤΕ «δεν μπορούμε να μιλάμε για συγχωνεύσεις, γιατί τα πτώματα δεν συγχωνεύονται», όπως είπε.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας, όπως ειπώθηκε στον ΚΤΕ προβλέπει πάγωμα των προσλήψεων για μια πενταετία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα προσληφθούν ούτε οι 700 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, μείωση μισθών κατά 10% ίσως και περισσότερο για κάποιες κατηγορίες υψηλόβαθμων εργαζομένων και γενικότερο ψαλίδι στις λειτουργικές δαπάνες της ΑΤΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις από την τρόικα για το κλείσιμο της τράπεζας αλλά δεν υπάρχει ούτε καν σκέψη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Έχουμε αποφασίσει να κρατήσουμε ανοιχτή την ΑΤΕ», είπε στους βουλευτές.

Δεν τίθεται ζήτημα κλεισίματος της Αγροτικής Τράπεζας, διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό.

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: