1.12.10

Γ. Παπανδρέου: «Θετική η δρομολόγηση της επιμήκυνσης του ελληνικού δανείου»...


Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής Αφρικής-Ε.Ε., στην Τρίπολη της Λιβύης, η δρομολόγηση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου «ουσιαστικά αίρει ένα σημαντικό βάρος της γρήγορης αποπληρωμής".

Ακόμη ο...
κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι κατά τις διμερείς επαφές που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες στις δύο ημέρες της Συνόδου, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ευρωζώνη και τόνισε ότι αν και οι αγορές συνεχίζουν τις δυσκολίες η Ευρώπη έχει τις δυνατότητες να παρέμβει.

«Ο μηχανισμός είναι υπαρκτός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπουν όλοι», επισήμανε ο ίδιος και διαχώρισε την περίπτωση της Ιρλανδίας από εκείνη της Ισπανίας.

Επιπλέον τόνισε, αναφερόμενος στο ζήτημα της Ιρλανδίας, ότι η Ιρλανδία έχει ειδικό πρόβλημα με τις τράπεζες, ενώ η Ισπανία είναι μια «υγιής οικονομία», τα προβλήματα της οποίας, δεν έχουν σχέση με τα προβλήματα της Ελλάδας.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι το έλλειμμα της Ισπανίας ήταν μικρό, αλλά μεγάλωσε με την κρίση. «Εμείς θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα»,είπε και πρόσθεσε ότι: «Έχουμε τις επαφές μας με πολλούς και πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια κοινά σημεία για τη μετεξέλιξη της κατάστασης», αναφερόμενος στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

"Η εμπειρία της χώρας μας είναι πολύτιμη για τους άλλους" είπε και επισήμανε ότι η Ελλάδα γνωρίζει ποιοι είναι οι κίνδυνοι.

Επίσης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ν. Γκρουέφσκι, ο οποίος μετείχε στη Σύνοδο ως παρατηρητής. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι αντάλλαξαν απόψεις και ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: