2.12.10

48ωρη ζητούν και οι δημοσιογράφοι του Έθνους...


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...
Η φωτιά των απολύσεων δεν είναι πλέον στην αυλή του γείτονα, καίει το ίδιο μας το σπίτι. Οι απολύσεις συναδέλφων μας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. 200 περίπου συνάδελφοι στο συγκρότημα ΠΗΓΑΣΟΣ έχασαν την εργασία τους τους τελευταίους μήνες. Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ και το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αντιστεκόμαστε και δηλώνουμε:

* Λέμε ...
όχι στις απολύσεις, ζητάμε την άμεση ανάκλησή τους. Αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασία μας, αλλά και το δικαίωμα του ελληνικού λαού να έχει ουσιαστική ενημέρωση.
* Απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες ενώσεις να αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις που έχουν λάβει από τις 26 Οκτωβρίου 2010 και όπως φαίνεται φυλάσσονται στο συρτάρι χωρίς να υλοποιούνται. Να προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης για 48ωρη απεργία, Η απόφαση αυτή να στοχεύει στην έκδοση των Κυριακάτικων φύλλων της 12ης Δεκεμβρίου. Θα κάνουμε πλήρη περιφρούρηση της απεργίας, ώστε να μην εξαναγκασθούν οι συντάκτες να παραδώσουν κείμενα νωρίτερα. Η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να συντονιστεί με τις άλλες ενώσεις Τύπου ώστε ακόμα κι αν οι εργοδότες επιχειρήσουν να τυπωθεί το φύλλο, να μην μπορέσει αυτό να κυκλοφορήσει.
* Τα εκλεγμένα σωματεία Τύπου θα πρέπει να αντιδρούν με όλα τα όπλα που διαθέτουν, όπως απεργιακές κινητοποιήσεις στο σύνολο του Τύπου ή και στοχευμένες απεργίες όπου και όποτε χρειαστεί, για να προασπίσουν το δικαίωμά μας στην εργασία.
* Διεκδικούμε την υπογραφή της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, δεν δεχόμαστε προτάσεις ή “παραινέσεις” για μείωση του μισθού μας, ειδικά αυτού που ορίζεται μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καλούμε την εργοδοσία να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για το μέλλον της επιχείρησης.
* Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους που ήδη βρίσκονται στην ανεργία, στους συναδέλφους που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως στα συγκροτήματα Αλαφούζου και Ψυχάρη, αλλά και στους συναδέλφους στην “Απογευματινή” που δίνουν ηρωική μάχη επιβίωσης.
*

Ενώνουμε τις φωνές μας και αγωνιζόμαστε με όλους τους Έλληνες που δοκιμάζονται από τη βαρβαρότητα των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας. Δεν θυσιάζουμε την αξιοπρέπειά μας. Ο αγώνας για τη δουλειά μας είναι αγώνας για την Ενημέρωση και τη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: