26.11.10

Προβληματισμός στην Κόκα Κόλα 3Ε...


'Εντονος προβληματισμός για τις βίαιες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων κυριάρχησε στη χθεσινή πανελλήνια σύσκεψη των σωματείων της Κόκα Κόλα 3Ε που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο. Τα σωματεία του Ομίλου εξέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις αποχωρήσεις 14 συναδέλφων τους από τα Κέντρα Διανομής σε Αθήνα και Πάτρα, καταγγέλλοντας...

μεθοδευμένες κινήσεις εκ μέρους της εταιρίας για συρρίκνωση του προσωπικού.

Θετικά ωστόσο είναι τα μηνύματα για την ίδια την πορεία του τοπικού εργοστασίου της Κόκα- Κόλα στη Βιομηχανική Περιοχή, καθώς έχει ήδη υπογραφεί η επιχειρησιακή σύμβαση και το σωματείο εκφράζει την ικανοποίησή του.

Στον αντίποδα ωστόσο της γενικότερα ικανοποιητικής κατάστασης στο Βόλο αλλαγές επέρχονται για τους εργαζόμενους στα κέντρα διανομής των Αθηνών και της Πάτρας της Κόκα Κόλα 3Ε με το σύστημα των οικειοθελών αποχωρήσεων.


Όπως τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου Λάζαρος Τσελεπής, στο τοπικό εργοστάσιο δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, ενώ υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία της 3Ε, ενώ επίσης στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι αλλαγές που προωθούνται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στις εργασιακές σχέσεις και στις κλαδικές συμβάσεις.
Η εκτίμηση του τοπικού σωματείου είναι ότι προς το παρόν δεν επηρεάζονται οι εργαζόμενοι της Κόκα Κόλα, αφού οι επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφουν είναι ικανοποιητικές και σε επίπεδα που ξεπερνούν κατά πολύ τις κλαδικές συμβάσεις.
«Στην εταιρία της Κόκα Κόλα οι εργαζόμενοι αμείβονται εδώ και χρόνια με επιχειρησιακές συμβάσεις και δεν αντιμετωπίζουμε το παραμικρό πρόβλημα» επεσήμανε ο Λάζαρος Τσελεπής εκ μέρους του σωματείου, έσπευσε ωστόσο να τονίσει ότι επειδή οι αιφνιδιασμοί της κυβέρνησης είναι συνεχείς, οι εργαζόμενοι οφείλουν να βρίσκονται πάντα σε επαγρύπνηση.
«Με τις νέες ρυθμίσεις καταργούνται οι εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε όσες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν επιχειρησιακές συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντισταθούν και να βρίσκονται σε εγρήγορση» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του σωματείου.
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: