1.11.10

15.861 ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ...


Ανακούφιση την ώρα του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο (πάνω αριστερά). Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ έκοψε πρώτος το νήμα με χρόνο 2.12΄ 40΄΄ (πάνω δεξιά). Ο χθεσινός Μαραθώνιος ήταν πρωτοφανής σε προσέλευση και ακτινοβολία. Υπολογίζεται ότι
πάνω από 25.000 δρομείς διαγωνίστηκαν και στις τρεις διαδρομές
Ακτινοβολία διεθνούς αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος είχε ο χθεσινός 28ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, καθώς η συμμετοχή τόσο των αθλητών, όσο και του κοινού ήταν πρωτοφανής. Και στις τρεις διαδρομές σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής.


Η Ελλάδα έχει και αυτή τον δικό της Μαραθώνιο αλλά σίγουρα όλοι μαζί θα τερματίσουμε και ελπίζω το γρηγορότερο

Ο Πρωθυπουργός (δεξιά) με τη συμβολική του συμμετοχή στη διαδρομή των δέκα χιλιάδων μέτρων θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα φτάσει στο τέλος του δρόμου της οικονομικής ανάκαμψης, ενώ επεσήμανε την παγκόσμια σημασία της χθεσινής γιορτής
Με την ίδια φανέλα!

Ανάμεσα στους δρομείς των 10 χλμ. ήταν και ο Ρον Χιλ από τη Βρετανία, ο νικητής του Κλασικού Μαραθωνίου το έτος 1969 (στη φρωτογραφία δεξιά). Ηταν ο πρώτος αθλητής που έσπασε το φράγμα του 2.10΄΄ σε Μαραθώνιο, κάνοντας χρόνο ρεκόρ 2.9΄. 28΄΄ στον Μαραθώνιο των Αγώνων της Κοινοπολιτείας στο Εδιμβούργο το 1970. Εκτοτε πρωταγωνίστησε σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις και σήμερα θεωρείται ζωντανός θρύλος στη Βρετανία. Φορώντας την ίδια λευκή δικτυωτή φανέλα με την οποία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ το 1970, ο 72χρονος σήμερα Ρον Χιλ στέκεται μπροστά από το Καλλιμάρμαρο περιτριγυρισμένος από φίλους και συγγενείς. Οπως είπε, προπονείται καθημερινά ακόμη και σήμερα.


Οι δρομείς της «Φλόγας»

«Δεν θα είχα τερματίσει αν δεν ήταν για τη “Φλόγα”», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Βάλη Λαλιώτη (δεξιά), η οποία ταξίδεψε από το Βέλγιο- όπου ζει και εργάζεται- για να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Σκοπός της να συμβάλει χρηματικά στο έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Η κ. Λαλιώτη, η οποία τρέχει για πρώτη φορά σε Μαραθώνιο, είναι μία από τους περίπου 45 δρομείς, οι οποίοι έτρεξαν για να υποστηρίξουν και να γνωστοποιήσουν το έργο της «Φλόγας».

«Εχω τρέξει σε πολλούς Μαραθωνίους στο εξωτερικό, όπου όλα είναι γιορτή. Ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να δούμε κόσμο να ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Μαραθώνιο και στην Αθήνα», λέει ο κ. Βάιος Μεσδανίτης.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: