1.10.10

Άρχισε η δίκη των μελών του «συνδικάτου του εγκλήματος»...


Στο εδώλιο της δικαστικής αίθουσας των φυλακών του Κορυδαλλού κάθονται από χθες οι είκοσι κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος».

Η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, η τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και...
η εγκληματική οργάνωση είναι μερικές από τις σοβαρές αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης.

Βασικό «συστατικό» της ογκώδους δικογραφίας αποτελούν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν καταγραφεί από την ΕΥΠ μεταξύ των κατηγορουμένων και συνδέονται -κατά τις αρχές- με τα εγκλήματα που εμφανίζονται ότι σχεδίασαν και εκτέλεσαν οι εμπλεκόμενοι.

Στον κατάλογο των κατηγορουμένων… φιγουράρουν ονόματα που έχουν -εκτός από αυτή την υπόθεση- και άλλους ανοιχτούς λογαριασμούς εδώ και χρόνια με τις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές.

Για τη διεξαγωγή, μάλιστα, της δίκης όσοι ήταν κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές της χώρας έχουν μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επελέγη να γίνει η δίκη στη δικαστική αίθουσα των φυλακών, ώστε να αποφεύγονται οι μεταγωγές των κατηγορουμένων στο Εφετείο Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αρνούνται ότι είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή όχι μόνο με την απαγωγή του εφοπλιστή, αλλά και με τα άλλα κακουργήματα που τους… χρεώνουν.

Επιπλέον, αμφισβητούν τόσο τα CD με τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες τους, όσο και την αποκωδικοποίηση των επίμαχων τηλεφωνικών επικοινωνιών τους από τις αρχές κατά τέτοιο τρόπο που τους προσδίδουν ποινικό περιεχόμενο.

Η δίκη λόγω της πληθώρας των μαρτύρων, του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, αλλά και των ενστάσεων των της υπεράσπισης, αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: