1.10.10

Σκέψεις για το Βατερλώ του στρατηγού κυρ Πάνου...

Γράφει ο Σότος Τόμπολος...
Μια ΕΣΗΕΑ που λειτούργησε ξανά προς ικανοποίηση σκοπών άλλων από την αποστολή της. Υπό τη λογική πίεση της ΕΠΗΕΑ που καθημερινά μετράει «πτώματα» πεσόντων (απολυμένων) υπαλλήλων στα «μαγαζιά», η ΕΣΗΕΑ πήρε μια απόφαση που γνώριζε εκ των προτέρων ότι ήταν καταδικασμένη. Μια απόφαση για το θεαθήναι καθώς ο τελευταίος ...
ασκούμενος δικηγόρος ξέρει ότι απεργίες δεν εγκρίνονται έχοντας αναγγελθεί σε λιγότερες από 24 ώρες από την πραγματοποίησή τους.

* Τα μέλη του ΔΣ μόνο χαζοί δημοσιογράφοι(;) δεν είναι. Κατά συνέπεια, μήπως γνώριζαν ότι θα κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία σε Πήγασο και ΔΟΛ και άρα για αυτό την προκήρυξαν; Είχαν κάνει το «καθήκον» τους απέναντι στην ΕΠΗΕΑ και θα είχαν την πίτα ολόκληρη και τα… αφεντικά χορτάτα.

* Μέλη ΔΣ που εμφανίστηκαν σε Πήγασο και ΔΟΛ με ύφος χιλίων καρδιναλίων για να βγάλουν λογίδρια αποτρέποντας αρχικά τον διάλογο και αρνούμενοι να απαντήσουν σε λογικά ερωτήματα δεκάδων εξοργισμένων με τη στάση του ΔΣ δημοσιογράφων. Κάτι που άλλαξε μόνο μετά την πρωτοφανή πίεση των παριστάμενων δημοσιογράφων με επιχειρήματα. Και που μόνο απαντήσεις δεν δόθηκαν…

* Μέλη ΔΣ που ΔΕΝ γνωρίζουν ότι τα κυριακάτικα φύλλα δεν βγαίνουν… Σάββατο και τα Σαββατιάτικα φύλλα δεν βγαίνουν Παρασκευή, δηλώνοντας πως «μα, θα δεχτείτε να δουλέψετε μέχρι τις 6 το πρωί»;;;.

* Ένα ΔΣ που ευνόησε τους εκβιασμούς των αφεντικών. Με το σπίτι τους να χάνεται και ενώ ήδη από νωρίς, προ εκβιασμών, είχε διαμορφωθεί κλίμα αποδοκιμασίας για την απεργία οι δημοσιογράφοι του Βήματος δεν είχαν άλλο δρόμο. «Συμμετέχουμε στην απεργία αλλά την καταδικάζουμε ως επιλεκτική» ψήφισαν. Ανάλογα, έστω και χωρίς εκβιασμό, οι δημοσιογράφοι του Εθνους.

* Ένα ΔΣ το ίδιο που αρνείται πεισματικά εδώ και χρόνια τη πρωτοβουλία για Συνδικάτο Τύπου να λέει ότι δια τηλεφωνικής σύσκεψης πήρε τη γνώμη του Διασωματειακού και όταν καλείται να κηρύξει ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΗ απεργία, δικαιολογούνταν ότι… δεν μπορεί να καλέσει το Διασωματειακό.

* Στην πορεία φύτρωσαν και άλλα φυντάνια. Μια επιτροπή δεοντολογίας (εκείνης της τεθλιμμένης εκπορνευόμενης χήρας που κλαίμε πολλά χρόνια στον χώρο), αλλά και οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ στις εφημερίδες, που χαρακτήριζαν παράνομη πράξη την διενέργεια ψηφοφορίας μεταξύ των συντακτών για την αποδοκιμασία ή μη της απόφασης της Ένωσης ΤΟΥΣ, για κάλεσμα σε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΟΧΙ για τη συμμόρφωση με την απεργία που ήταν ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Δημοσιογράφοι, Επιτροπή και εκπρόσωποι δηλαδή, που χαρακτήρισαν ΠΑΡΑΝΟΜΗ πράξη την ΕΚΦΡΑΣΗ και μόνο αντίθετης ΓΝΩΜΗΣ…

* Το κερασάκι στην τούρτα. Μια ανακοίνωση των «εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ» με την οποία επιδοκιμάζουν τους απεργούς του ΔΟΛ και ζητούν τη διαγραφή όσων πρωτοστάτησαν στην ψηφοφορία της Τετάρτης για την αποδοκιμασία της επιλεκτικής απεργίας και με αίτημα για καθολική. Ποιοι; Οι ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ κατ’ επάγγελμα του Φαλήρου δημοσιογράφοι και τεχνικοί που υποστηρίζουν κρυπτόμενοι τις εκπομπές των κ.κ. Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου, Αλαφούζου όταν εκείνοι «σπάνε» τις απεργίες. Σε λίγο θα ψέξει τους δημοσιογράφους του ΔΟΛ και ο ίδιος ο Μπάμπης στη διάρκεια απεργοσπαστικής εκπομπής του…

* Αποτελέσματα: Διαλυμένο Σωματείο κατόπιν… ενεργειών του. Διαιρεμένοι δημοσιογράφοι. Διαιρεμένοι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι-διοικητικοί). Χαρούμενα αφεντικά. ΔΣ περήφανο που εξετέλεσε την αποστολή του. Κυριολεκτικά!

Δια την αντιγραφή

Σότος Τόμπολος (προφανώς ψευδώνυμο)
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: