26.8.10

ΗΑΤΤΑ: Καταστροφική για τον τουρισμό η μετάταξη ΦΠΑ...


Έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει την μελετώμενη μεταφορά υπηρεσιών του τουρισμού, από την κατηγορία του 11% στο 23%, απηύθυνε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).
Ο ΗΑΤΤΑ προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες, τη στιγμή μάλιστα που «η αύξηση του Φ.Π.Α. από 9% σε 11% και από 19% σε 23%, έχει δημιουργήσει...
σοβαρότατα προβλήματα στον ελληνικό τουρισμό και στις επιχειρήσεις».

«Τυχόν υιοθέτηση της μελετώμενης νέας ρύθμισης, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον Ελληνικό Τουρισμό, του οποίου η ανταγωνιστικότητα έχει ήδη πληγεί σε μεγάλο βαθμό, δεδομένου ότι τα προαναφερθέντα προϊόντα αποτελούν τα συστατικά στοιχεία του τουριστικού πακέτου», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο σύνδεσμος.

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι , τα συμβόλαια συνεργασίας με τους tour operators του εξωτερικού, έχουν ήδη υπογραφεί για την επόμενη χρονιά και, εξ αντικειμένου, είναι αδύνατο να απορροφηθεί νέα τεράστια αύξηση Φ.Π.Α.

«Αντί η ελληνική πολιτεία να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας μελετά ρυθμίσεις που θα τη βγάλουν από τον τουριστικό χάρτη», καταλήγει ο ΗΑΤΤΑ, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: