1.8.10

Την αναστολή της απεργίας θα εισηγηθούν οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την την ώρα η γενική συνέλευση, των Συνδικάτων Χερσαίων Μεταφορών, στην οποία όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Τζωρτζάτος, θα προτείνει την αναστολή της απεργίας και την έναρξη νέου γύρου διαλόγου με την κυβέρνηση.

Πάντως, η τροφοδοσία της αγοράς με
καύσιμα συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς από ιδιωτικά και επιταγμένα βυτιοφόρα.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, αποδέχθηκε την πρόταση των απεργών για αναστολή της απεργίας και άρση του μέτρου της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά τους, ότι δεν θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο.

Διεμήνυσε επίσης, ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.

Πάντως η τροφοδοσία της αγοράς, κυρίως με καύσιμα, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς από τα ιδιωτικά και επιταγμένα βυτιοφόρα.

Στην περιοχή της Αττικής ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα και εκτιμάται ότι σύντομα η αγορά θα ομαλοποιηθεί.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: