2.8.10

Προσοχή στα …σπασμένα της απεργίας!...

Από 30 έως 70 εκατ. το κόστος...
Από την τσέπη του καταναλωτή υπάρχει ο κίνδυνος από σήμερα το πρωί κιόλας να βγουν τα …σπασμένα της απεργίας!
Στο υπουργείο Οικονομικών, υπολογίζοντας τις εισπράξεις από ΦΠΑ, εκτιμούν ότι το κόστος που είχε για την αγορά η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 30 και 70 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι τα ...
προβλήματα ανεφοδιασμού της αγοράς δεν “ζόρισαν” μόνο τους πολίτες, αλλά και τους επαγγελματίες, προφανώς θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις χρεώσεις που θα εμφανιστούν αυτές τις ημέρες σε είδη στα οποία καταγράφηκε έλλειψη στη διάρκεια της απεργίας.

Ειδικά στα καύσιμα υπάρχει, όπως έχει δείξει το παρελθόν σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων σε διάφορους κλάδους (λ.χ. τελωνειακοί), πρόσφορο έδαφος για τους επιτήδειους να κερδοσκοπήσουν.

Μάλιστα, πέραν των υψηλότερων χρεώσεων σε σχέση με εκείνες που δικαιολογούνται από τις διεθνείς τιμές, δεν αποκλείεται, ειδικά τις πρωινές ώρες, να υπάρξει και προσπάθεια να “φύγει” από το στοκ η ακριβότερη σούπερ αμόλυβδη, με το πρόσχημα ότι δεν έχει ακόμη γίνει ανεφοδιασμός σε απλή αμόλυβδη.

Επίσης οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όχι μόνο στις τιμές αλλά και στην κατάσταση ευπαθών ειδών, εξετάζοντας λ.χ. την ποιότητα σε φρούτα, λαχανικά, κρέατα καθώς και τις ημερομηνίες λήξης σε συσκευασίες προϊόντων όπως γάλατα, χυμοί κλπ.
www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: