2.8.10

Διαχειριστικοί έλεγχοι σε ΤΕΙ, νοσοκομεία και δήμους...

Και 25 έρευνες κατά υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών...
Τη διενέργεια 10 διαχειριστικών ελέγχων σε ΤΕΙ, νοσοκομεία, δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις διέταξε σήμερα ο υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσνταντίνου.

Οι έλεγχοι θα γίνουν στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποκατάσταση της διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση του δημόσιου και...

του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Μεταξύ των δήμων, όπου θα γίνει έλεγχος, είναι κι αυτός της Θεσσαλονίκης.

Οι έλεγχοι γίνονται κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών ή σε συνεργασία με αρμόδια όργανα, όπως ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Επίσης, διατάχθηκαν 25 έρευνες - ΕΔΕ κατά υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών, τόσο της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου όσο και περιφερειακών υπηρεσιών, όπως ΔΟΥ, τελωνειακές και κτηματικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν σε χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό, παράτυπους ελέγχους επιχειρήσεων, μη υποβολή εκθέσεων ελέγχου, παραλείψεις σε διαχειριστικούς ελέγχους, παράλειψη άσκησης καθηκόντων και συγκεκριμένα μέτρων προστασίας του αιγιαλού και διεύρυνση ερευνωμένων προσώπων για κύκλωμα παράνομης επιστροφής ΦΠΑ στη Β.Ελλάδα.

Ακόμα αφορούν στη μη είσπραξη δασμών και λαθρεμπορία κλωστοϋφαντουργικών ειδών από την Κίνα, σε παράτυπη παράδοση αφορολόγητων καυσίμων, παράνομη απουσία μετακινηθέντος υπαλλήλου, διαρροή προσωπικών δεδομένων, έκδοση πλαστών ΑΦΕ και συνέργεια σε έκδοση πλαστών δηλώσεων ΦΠΑ κ.λπ.

Πράλληλα, διατάχθηκαν έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης στις περιπτώσεις που συνέτρεχε το στοιχείο του αθέμιτου πλουτισμού.

Σημειώνεται, επίσης, η εντολή ελέγχου περιουσιακής κατάστασης και υπαλλήλων που φέρονται στην έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Siemens.

Το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει αποφασισμένο να μην αφήσει στεγανά σημεία από τον έλεγχο διαφάνειας και νομιμότητας ούτε στο εσωτερικό των δικών του υπηρεσιών και συνεχίζει σταθερά τη διερεύνηση επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών (τηλεφωνικό κέντρο 1517) προς αποκατάσταση και της αξιοπιστίας των ίδιων των υπηρεσιών του, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών.
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: