26.8.10

Το στοίχημα της Κρήτης...


Πολιτικό παρασκήνιο της Ελευθεροτυπίας, στη γραμμή των πληροφοριών του Nonews-news.
Οργιάζουν οι φήμες ότι η Ντόρα Μπακογιάννη πούλησε τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, παρ' ότι για χάρη της διαγράφτηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. «Ε, καλά τώρα!», απάντησε εκείνη (Κανάλι 1). «Εμείς...
γενικώς έχουμε κατηγορηθεί για πολλά.

Σπανίως, νομίζω ποτέ, δεν με έχουν κατηγορήσει ότι έχω πουλήσει ανθρώπους δικούς μου. Την αντίθετη φήμη έχω».

Την ίδια στιγμή όμως ούτε ο Μαρκογιαννάκης έχει δηλώσει ακόμη την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια της Κρήτης και η ίδια κάνει δηλώσεις ότι θα στηρίξει έναν συνδυασμό με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, χωρίς να τον κατονομάζει. Λίγα μέτρα απέχει το σπίτι του Μαρκογιαννάκη από του Μητσοτάκη στα Χανιά, λέτε να συναντήθηκαν μυστικά και να τα έσπασαν; Εκτός και αν τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι και οι δύο περιμένουν την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση που άρχισε την Τρίτη και ολοκληρώνεται σήμερα στην Κρήτη, όπως και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν και θεωρούνται κρίσιμες. Αν ο Μαρκογιαννάκης φαίνεται να βγαίνει τρίτος, μετά τον Πλακιωτάκη της Ν.Δ., μάλλον θα το ξανασκεφτεί, γιατί μετά την ηρωική έξοδο από τη Ν.Δ. θα υποστεί ακόμη μία δεινή ήττα και επιπλέον θα θεωρείται «καμένος» για ένα νέο κόμμα.

Και η Ντόρα όμως θα το μετρήσει. Η Κρήτη υποτίθεται ότι είναι η δική της προνομιακή περιφέρεια της χώρας -είχε σαρώσει στις εσωκομματικές εκλογές με τον Σαμαρά. Αν ο εκλεκτός της συγκεντρώσει χαμηλά ποσοστά, θα είναι αρνητική εξέλιξη και για την ίδια εν όψει του κόμματος που θα δημιουργήσει.

Επομένως πολλά θα κρίνει το στοίχημα της Κρήτης.
ΧΡ.ΚΟΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: