2.8.10

Στιγµιαία δόξα...

Της Αριστοτελίας Πελώνη
ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ µόνο... Τόση διάρκεια είχε το «αντάρτικο» των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι την περασµένη Κυριακή σταµάτησαν την τροφοδοσία αναγκάζοντας τη χώρα να κινηθεί σε ρυθµούς πολιορκίας. Χθες, Κυριακή, αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας.

ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ κράτησε και η...
τηλεοπτική καριέρα του Γιώργου Τζωρτζάτου, προέδρου του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών. Σηκωµένος στα χέρια των συναδέλφων του και επευφηµούµενος ζούσε τη δική του ηρωική στιγµή µπροστά στις κάµερες, δηλώνοντας ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών δεν πρόκειται να κάνουν µνηµόσυνο στις άδειές τους.

ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ του µε την ελληνική σηµαία και τα «µολών λαβέ» που εκστόµισε έξω από το υπουργείο Μεταφορών σηµάδεψαν την τηλεοπτική επικαιρότητα του Ιουλίου – άλλωστε οι εικόνες αυτές είχαν όλα τα προσόντα: και έντονο το στοιχείο οπαδικής συµπεριφοράς γηπέδου και ολίγον από ασπρόµαυρες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηµατογράφου. Αλλά η πραγµατικότητα διέψευσε τον Τζωρτζάτο. Εκείνος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει αυτό που αξίζει στους «αγωνιστές» και η κυβέρνηση του επέδωσε – έστω και µε ρυθµούς χελώνας – φύλλα πορείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ έχει διατελέσει ταµίας στο τοπικό σωµατείο του Πειραιά, ενώ κατόπιν εκτέλεσε χρέη αντιπροέδρου στο Σωµατείο Μεταφορικών Εταιρειών, στο Λιµάνι. Είναι ιδιοκτήτης ενός µικρού στόλου φορτηγών, αλλά διαβεβαίωνε όλα τα κανάλια ότι αγωνίζεται για τους «ταλαίπωρους µεροκαµατιάρηδες».

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ παραζάλη της στιγµιαίας «δόξας», ο πρόεδρος και οι οπαδοί του, κακοµαθηµένοι όπως οι περισσότεροι συνδικαλιστές οι οποίοι µε τις ευλογίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τυγχάνουν µιας ιδιότυπης ασυλίας εδώ και δεκαετίες, ξέχασαν δύο σηµαντικές λεπτοµέρειες: τις βουλές της τρόικας και την απόφαση της κυβέρνησης να φτάσει στα άκρα µε τους µεταφορείς, αφού δεν έχει τίποτα να χάσει µετά τις περικοπές στους συνταξιούχους.

Ο ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ ανακοίνωσε χθες – µε την ίδια άνεση των ηµερών του «αγώνα» – την αναστολή της απεργίας. Ανεξάρτητα από το αν συνειδητοποίησε ότι έρχεται µια στιγµή που ο «ηρωισµός» και το «έτσι θέλω» δίνουν τη θέση τους στον πραγµατισµό, το βέβαιο είναι ότι πήρε µια γεύση για το πόσο εννοεί η κυβέρνηση αυτά που λέει κι αυτά που αποφασίζει.

ΤΟ ΙΔΙΟ ισχύει και για την κυβέρνηση . Η οποία ξεµπέρδεψε προς το παρόν µε τον κ. Τζωρτζάτο, αλλά θα έχει να αντιµετωπίσει πολλούς επίδοξους «Λεωνίδες» από Σεπτέµβριο. Ισως και τον ίδιον τον πρόεδρο..
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: