28.8.10

Να μας… Ζήσης...


Αυτή η ομάδα είναι κατασκευασμένη από γερό μέταλλο και όποιος θέλει να τη λυγίσει θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ. Η Εθνική νίκησε την Κίνα με 89-81 στην πρεμιέρα της στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας έχοντας κορυφαίος τον Νίκο Ζήση, ο οποίος τελείωσε το ματς με 21 πόντους.
Παλικάρι ο...
Γιάννης Μπουρούσης ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Εκτός από την Κίνα, η «γαλανόλευκη» νίκησε επίσης τον κακό της εαυτό, τη διαιτησία, τις απουσίες, αλλά και τους… Τούρκους οι οποίοι ήταν στο πλευρό της παρέας του Γι Γιανλιάν.

Αποστολή στην Άγκυρα: Αντώνης Κατσίκης

Η Εθνική μας άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν…on fire (σ.σ όπως έλεγε και ο εκφωνητής του γηπέδου) και με συνεχόμενα τρίποντα καταφέραμε να ανοίξουμε γρήγορα τη διαφορά (11-2). Ο 27χρονος σέντερ του Ολυμπιακού είχε τη συμπαράσταση και του Νίκου Ζήση με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει για πρώτη φορά πάνω από τους δέκα πόντους (23-12), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Το πρόβλημα, όμως, με την έλλειψη ψηλών (σ.σ λόγω της τιμωρίας των Φώτση, Σχορτσανίτη) ανάγκασε τον Γιόνας Καζλάουσκας να αποσύρει τους Μπουρούση και Τσαρτσαρή. Η είσοδος των Βουγιούκα και Πρίντεζη δεν βοήθησε σε εκείνο το σημείο και η Κίνα μείωσε σε 25-18 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο επιχειρήσαμε αρκετές φορές να ξεφύγουμε στο σκορ και να «τελειώσουμε» νωρίς τους Κινέζους, αλλά δεν το καταφέραμε. Η «γαλανόλευκη» έφτασε τη διαφορά στο +12 (36-24) και αν ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν λίγο πιο εύστοχος, το ματς θα είχε τελειώσει. Ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο στον Γι Γιανλιάν (σ.σ είχε 13 πόντους σε εκείνο το σημείο) και έτσι οι Κινέζοι μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι (43-35) για να τελειώσει το ημίχρονο με 47-37 υπέρ της Εθνικής μας.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού βρήκε το χέρι του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με συνεχόμενα τρίποντα ανέβασε τη διαφορά στο +13 (56-43), τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μέσα σε τρία λεπτά, όμως, οι Κινέζοι με επιμέρους σκορ 11-2, μείωσαν σε 58-54. Όσο περνούσε η ώρα, η Εθνική εκτός από τις απουσίες, τους Κινέζους, τον κακό της εαυτό και τη διαιτησία, είχε να αντιμετωπίσει και τους… Τούρκους, οι οποίοι γέμιζαν σιγά-σιγά το γήπεδο για το δικό τους ματς και αποδοκίμαζαν τους παίκτες μας. Οι Κινέζοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν στο θαύμα και η τρίτης περίοδος έληξε με 65-62 υπέρ μας.

Η παρέα του Γι Γιάνλιαν πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα (66-65) στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου. Κάτι που αφύπνισε τους Έλληνες παίκτες και με σερί 9-0 αποκαταστήσαμε την τάξη (74-66), εφτά λεπτά πριν το τέλος του ματς. Και εκεί που όλα φαίνονταν να έχουν τελειώσει, η Κίνα έδειξε να έχει και άλλη βενζίνη στο ντεπόζιτο. Με απίστευτα τρίποντα οι Κινέζοι μείωσαν σε 81-79 και το ματς έγινε και πάλι ντέρμπι. Ένα επιμέρους σκορ 6-1 , όμως, στο τελευταίο δίλεπτο αποκατέστησε μια και καλή την τάξη και η πρώτη νίκη ήταν γεγονός.

Δεκάλεπτα: 17-12, 47-37, 65-62, 89-81

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βουγιούκας, Μπουρούσης 21 (2), Ζήσης 21 (4), Σπανούλης 19 (3), Καλάθης 2, Πρίντεζης, Περπέρογλου 6, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 11 (2), Καϊμακόγλου 3 (1).

Κίνα (Ντονγουόλντ): Ντινγκ 2, Λιου 7, Γιου 3 (1), Γουάνγκ 13 (1), Σουν 15 (2), Γι Γιάνλιαν 26, Ουάνγκ 15 (2).
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: