1.7.10

Κρούση De Mol - Κυριακού για FIVE...

Στο Λονδίνο βρίσκεται αυτές τις μέρες ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Κυριακού, αυτό αναφέρει σε Newsletter το πρακτορείο MediaWeek. Αφορμή είναι η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε ο ελληνικός όμιλος μαζί με την ολλανδική εταιρία Cyrte Investments Η Cyrte Investments ανήκει στην εταιρία EndeMol του δημιουργού του «Big Brother» κ. John De Mol και ο...



ίδιος έχει ξεκαθαρίσει: εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή από τους πωλητές, τότε η εταιρία του θα παρέχει μεγάλο μέρος των παραγωγών για την ενίσχυση του προγράμματος. Πληροφορίες θέλουν τον De Mol να έχει αποφασίσει ακόμη και την μεταγραφή του βρετανικού Big Brother από το Channel 4 στο Five.



Βέβαιο θεωρείται πάντως πως ο κολοσσός ITV δεν έχει υποβάλει προσφορά, ενώ η εταιρία Northern & Shell του Richard Desmond που θεωρείται το μεγάλο φαβορί, αναμένεται να αντιμετωπίσει ρυθμιστικά νομικά προβλήματα, δεδομένου ότι κατέχει ΜΜΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνολικά πέντε είναι μνηστήρες, σύμφωνα με την Financial Times.



Το FIVE που εξαγοράστηκε το 2006 από το RTL GROUP αντιμετωπίζει ετήσιες ζημίες στα 40 εκατ. Ευρώ, κατέχει όμως στρατηγική αξία που κοστολογείται από καλά πληροφορημένες πηγές στα 300 εκατ. Ευρώ. Το κανάλι που απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15-28 χρόνων έχει συνολικό μερίδιο τηλεθέασης κοντά στο 5% και κατέχει την πέμπτη θέση ανάμεσα σε όλα τα επίγεια αναλογικά κανάλια. Στα θετικά σημειώνεται η κατοχή στρατηγικών slot στην ψηφιακή πλατφόρμα FreeView.



Το πιστωτικό ίδρυμα JP Morgan που έχει αναλάβει την διαδικασία της πλειοδοσίας αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των πέντε υποψηφίων μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Οι δύο που θα απομείνουν θα αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα οικονομικά στοιχεία του Five. Η πώληση θα έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Θυμίζουμε πως από την πώληση του βουλγαρικού τηλεοπτικού σταθμού Nova ο όμιλος ΑΝΤ1, εισέπραξε το ποσό των 620 εκατ. ευρώ.


http://tvnea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: