4.7.10

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στην «Αυγή», με τη διάσπαση του Συνασπισμού....


Μπορεί η εφημερίδα να είναι τυπικά όργανο του κόμματος, αλλά έχει πλούσια παράδοση πλουραλισμού και «μεικτό» πληθυσμό. Οσοι άλλωστε πέρασαν από τον «Ρήγα Φεραίο» (ωραίες εποχές!), θυμούνται ότι η πλευρά Κύρκου διατηρούσε πάντοτε προνομιακές σχέσεις με την Αγίου Κωνσταντίνου και τροφοδοτούσε...


επί σειρά ετών το φύλλο με υποψήφιους συντάκτες. Τέλος πάντων, το θέμα είναι τώρα τι λες, που έγραφε και ο ποιητής. Τώρα λοιπόν, οι άνθρωποι της «Αυγής» διευκρινίζουν ότι «δεν πρόκειται να γίνει εφημερίδα δύο κομμάτων», υπογραμμίζοντας ότι το φύλλο «έχει βασικό μέτοχο». Από εκεί και πέρα, συμπληρώνουν ότι «θα διατηρήσει τη δημοσιογραφική της ανεξαρτησία, θα είναι ένα φύλλο ευρύχωρο, χωρίς να χάσει την πολιτική του αναφορά». Και καταλήγουν με νόημα: «Μην ξεχνάτε ότι η "Αυγή" είναι μια ιστορική εφημερίδα της αριστεράς, που προϋπήρξε και επιβίωσε πολλών μορφωμάτων και εξελίξεων».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ στο Ιντερνετ και το άδοξο τέλος του θα διαβάσετε στην διπλανή σελίδα. Ορίστε εδώ ένα ενδιαφέρον (και διαφωτιστικό!) παρασκήνιο: Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, δέχθηκε τηλεφώνημα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, για να περάσει την επομένη το πρωί από το υπουργείο Εργασίας και να συζητήσει το άρθρο 67 του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Πήγε λοιπόν και, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, πέσανε να τον φάνε οι παρόντες στην κουβέντα επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρηματιών των media. Οπότε, όταν δέχθηκε νέο τηλεφώνημα από τη Βουλή την Τρίτη για να συμμετάσχει στην συνάντηση περί ασφαλιστικού της Τετάρτης, συνεκάλεσε Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και το Δ.Σ. αποφάσισε να στείλει καταγγελτικό fax και να μην παραστεί κανείς στον της τελευταίας στιγμής διάλογο. Τι λέει η κυβερνητική πλευρά; Λέει ότι ο κανονισμός του Κοινοβουλίου προβλέπει συμμετοχή στη διαβούλευση 6 εκπροσώπων εργατικών ενώσεων, ότι εις ένδειξιν καλής θελήσεως εκλήθησαν 15 εκπρόσωποι και ότι μόνο η ΕΣΗΕΑ δεν πήγε. Ποιος έχασε και ποιος κέρδισε απ' αυτή την ιστορία, υποθέτω ότι μπορείτε να το φαντασθείτε.

ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ για τη ΝΕΠ Εκδοτική, που εκεί που θα έκλεινε όλα ανεξαιρέτως τα περιοδικά της, αποφάσισε τελικά να διασώσει τα περισσότερα εξ αυτών. Διά ταύτα, συνεχίζουν την πορεία τους στα περίπτερα (να πω «μέχρι νεωτέρας» ή να δαγκώσω τη γλώσσα μου;) το «Olive», το «Parents», το «Top Scorer», το «Hello Kitty», καθώς κι η «Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια» και ο «Μπομπ Σφουγγαράκης» σε όλες τους τις εκδόσεις. Αντίο οριστικά λένε ο «Spider-Man» και το «Hot Wheels», ενώ το μέλλον των «L' Officiel» και «L' Officiel Homme» θα κριθεί από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής εκδοτικής εταιρείας με τον γαλλικό οίκο που κατέχει τους τίτλους.

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ το Channel 9! Αλλος το ζητάει για να το κάνει αθλητικό, άλλος για να προβάλλει τις ταινίες της εφημερίδας του και ολίγα βιντεάκια και όλοι ψάχνονται για το πώς θα ενσωματώσουν στο κανάλι (και στο teletext του φυσικά!) τα νέα κόλπα του ηλεκτρονικού στοιχήματος. Υπενθυμίζω για όσους και όσες διατηρούν ασθενή μνήμη ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποσχέθηκε 4 άδειες ιντερνετικού τζόγου, οι υποψήφιοι για τις οποίες χρειάζονται οπωσδήποτε υποστήριξη από τα media. Το θέλουν και οι ξένοι, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΩ για όσους θαύμασαν τη «μαυρισμένη» παρουσία του Κώστα Καραμανλή στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Πριν από κάτι χρόνια λοιπόν, σε μια περίπτωση που επρόκειτο να τον δείξει η τηλεόραση, τον είδε η μακιγιέζ και τρόμαξε. «Αμάν, κύριε πρόεδρε!», γύρισε και του είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Δεν γίνεται Απρίλιο μήνα να μας έρχεστε με τέτοιο μαύρισμα για να σας βάψουμε. Ενα λάθος να κάνω και θα γελάει ο κόσμος μαζί μας...»

ΡΩΤΑΝΕ τώρα μερικοί υποψιασμένοι για την ΕΡΤ: Μα καλά δεν υπάρχει ούτε ένα εναλλακτικό σχέδιο (αγγλιστί plan Β) για την πρόσβαση στο κτίριο και κάθε φορά που προκύπτει κινητοποίηση θα μπλοκάρει το σύμπαν; Ή μήπως δεν θέλουν κάποιοι κάποιοι να υπάρχει τέτοιο σχέδιο, για να αμαυρώνεται ακόμη περισσότερο η δημόσια εικόνα των δημόσιων ΜΜΕ; Τροφή για σκέψη, ιδίως τώρα που φουντώνουν οι φήμες ότι από Σεπτέμβριο τη σφαγή των νηπίων (βλέπε συμβασιούχοι) θα ακολουθήσει η σφαγή των ενηλίκων (βλέπε αορίστου χρόνου).

ΤΟ RTL ΠΟΥΛΑΕΙ, ο Κυριακού αγοράζει! Ωραίος τίτλος, μόνο που δεν αφορά Alpha και Antenna. Ο λόγος γίνεται για το έντονο ενδιαφέρον του Θοδωρή Κυριακού για το βρετανικό Channel 5. Αν κλείσει το ντιλ, θα γίνει σε συνεργασία με τον ιδρυτή της εταιρείας Endemol, John de Mol.
Από την στήλη Μέσα & Media του Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: