1.7.10

«Αναγκαιότητα το μνημόνιο»...


Τη διαβεβαίωση ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ισχύει στο ακέραιο έδωσε την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός.
Απαντώντας στις εντεινόμενες επικρίσεις για ανακολουθία σε σχέση με το προεκλογικό του πρόγραμμα, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το μνημόνιο είναι...
μια αναγκαιότητα.

"Η επόμενη βδομάδα είναι πολύ σημαντική και η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε κοινή γραμμή" τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

«Οι δύσκολες αποφάσεις που πήραμε ήταν απαραίτητες, για να αντιμετωπίσουμε το οριακό σημείο, στο οποίο είχε φτάσει η χώρα και η οικονομία, και να προστατέψουμε τελικά, βασικά δικαιώματα των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο: «Η ρότα άλλαξε και βάλαμε πλώρη για την ανάταξη της χώρας, παρότι ο δρόμος είναι ακόμη και μακρύς και δύσκολος».

Ο πρωθυπουργός επέκρινε εκ νέου την προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας σημειώνοντας ότι «πρώτη προϋπόθεση ήταν να διασφαλίσουμε τα βασικά, τους μισθούς, τις συντάξεις, διότι η επιλογή δεν ήταν αν θα παρέμεναν ίδιες ή αν θα ήταν μεγαλύτερες οι συντάξεις, αλλά αν θα υπήρχαν συντάξεις».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ριζικές τομές και αλλαγές σε όλη τη Διοίκηση, τη λειτουργία και τη διαφάνεια, μέσα από τις οποίες και οι υπηρεσίες θα καλυτερεύσουν και θα εξοικονομηθούν χρήματα για την κοινωνική πολιτική.

Επισήμανε τέλος την ανάγκη να μην χάσει ο κόσμος την ελπίδα του.
Skai.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: