27.7.10

Προς συνέχιση της απεργίας οι ιδιοκτήτες φορτηγών...

Να συνεχίσουν την απεργία τους φέρονται αποφασισμένοι οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσης, οι οποίοι δείχνουν να επιμένουν στη σκληρή στάση που ακολουθούν, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του προωθούμενου νομοσχεδίου για τις εμπορευματικές μεταφορές.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Βυτιοφορέων, Άγγελος Φάλαρης, δήλωσε ότι αργότερα το μεσημέρι αναμένεται να γίνει
τηλεδιάσκεψη μεταξύ των προέδρων όλων των Σωματείων του κλάδου, προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη της απεργίας. Από τις τηλεφωνικές επαφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, η τάση είναι κατηγορηματικά υπέρ της συνέχισης της απεργίας, όπως ανέφερε ο κ. Φάλαρης.

Ο πρόεδρος των βυτιοφορέων χαρακτήρισε το νομοσχέδιο απαράδεκτο, καθώς όπως τόνισε, «απαξιώνει τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών». Οριστική απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων αναμένεται να ληφθεί αργά το απόγευμα.

Στο μεταξύ, τα περισσότερα από τα 1.300 πρατήρια της Αττικής έχουν ήδη ξεμείνει από αμόλυβδη. Τα κρούσματα κερδοσκοπίας, μάλιστα, δεν έλειψαν, ενώ στο σύνολο της αγοράς η τιμής της απλής κινήθηκε πάνω από το 1,50 ευρώ και της σούπερ ακόμη πιο πάνω από τα 1,70 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ελεύθερη κίνηση βυτιοφόρων ΙΧ

Εν τω μεταξύ, εντολή για σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος ατόμων που παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών και εταιρειών καυσίμων από και προς τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης, έδωσε το μεσημέρι στις αστυνομικές αρχές ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Ευάγγελος Μαδεμλής.

Αντιδρώντας στην απελευθέρωση της αγοράς μεταφορών, οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, που έχουν κατέλθει σε απεργία διαρκείας, δημιουργούν προσκόμματα στην ελεύθερη διέλευση και ανεφοδιασμό των οχημάτων ιδιωτικής χρήσης από και προς τα διυλιστήρια.

Πάντως, ο πρόεδρος του σωματείου των απεργών, Γιάννης Γιαβρίδης, αρνήθηκε νωρίτερα ότι γίνεται αποκλεισμός των εγκαταστάσεων φόρτωσης. Μεμονωμένες φορτώσεις βυτιοφόρων και φορτηγών ιδιωτικής χρήσης, με μικρές ποσότητες καυσίμων και LPG (υγροποιημένο αέριο), επετράπησαν χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: