27.7.10

Ξενοδοχείο θα γίνει η «παγόδα» του ΟΛΠ...

http://farm5.static.flickr.com/4029/4304458717_4518f8ec15.jpgΞενοδοχείο πέντε αστέρων θα αποκτήσει ο Πειραιάς στη θέση της σημερινής «παγόδας» εάν βέβαια υλοποιηθούν τα σχέδια της διοίκησης του ΟΛΠ [OLPr.AT] Σχετικά άρθρα . Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε τη μετατροπή του εκθεσιακού κέντρου ΟΛΠ Α.Ε. (Παγόδα) στον Αγιο Νικόλαο σε σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων και...
σταθμό επιβατών κρουαζιέρας, εγκρίνοντας την εισήγηση για την προκήρυξη παραχώρησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργου Ανωμερίτη.
Την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Ανωμερίτης.

Σύμφωνα με το κείμενο της διακήρυξης διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού με ανοιχτή διαδικασία για τη μελέτη, κατασκευή, ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος:

- Προβλέπεται περίοδος παραχώρησης 30 ετών με δυνατότητα παράτασης υπό ορισμένες προϋποθέσεις για πέντε περαιτέρω έτη.

- Διατήρηση της αρχιτεκτονικής μορφής της στέγης (παγόδα) επειδή αυτή έχει καταστήσει το συνολικό κτήριο τοπόσημο για τον Πειραιά.

- Δυνατότητα τροποποίησης, κατασκευής ή ανακατασκευής ολόκληρου του κτηρίου.

- Παραχώρηση της έκτασης των 13 στρ., του 4όροφου κτηρίου και της πενταγωνικής αποθήκης.

- Ο υποψήφιος που θα αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος προ της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης θα έχει την υποχρέωση σύστασης Ανώνυμης Εταιρείας Αποκλειστικού Σκοπού.

Σημειώνεται ότι στον Πειραιά δεν υφίσταται ξενοδοχειακό συγκρότημα 5*, ενώ στα ελκυστικά δεδομένα της επένδυσης θα πρέπει να προστεθούν η θέση του, η γειτνίασή του με το νέο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Πειραιά, η διέλευση και στάθμευση στο παρακείμενο χώρο του monorail καθώς και η λειτουργία στην πλατεία Αγ. Νικολάου υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων 770 θέσεων.

Οπως σημειώνουν φορείς της αγοράς, ένα ακόμα μεγάλο επενδυτικό έργο, ιδιαίτερης σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης προκηρύσσεται, δίνοντας νέες δυνατότητες στη λειτουργία της πόλης ως πύλης τουρισμού και πολιτισμού.

Η σχετική προκήρυξη θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, θα δημοσιευθεί στο διεθνή Τύπο και θα παραδίδεται στους επενδυτικούς οίκους από την προσεχή βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: