3.7.10

Βυτίο "βόμβα" έχει κόψει την Ελλάδα στα δύο ...


Το επικίνδυνο φορτίο του βυτιοφόρου, που ανετράπη χθες βράδυ στην εθνική οδό ,είναι αυτό που κρατάει κλειστή την εθνική Αθηνών-Λαμίας, για περισσότερες από 10 ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, το βυτίο μετέφερε επικίνδυνο διαβρωτικό υλικό νίτρου, το οποίο μάλιστα έχει διαβρώσει το οδόστρωμα της εθνικής οδού.
Από θαύμα δεν μιλάμε τώρα για τραγωδία. Οι πυροσβέστες δεν μπορούν να...
πλησιάσουν, παρά μόνο με ειδικές στολές, και γι' αυτό το φορτηγό-βόμβα έχει κόψει την Ελλάδα στα δύο, αφού η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, από χθες βράδυ, γίνεται από παρακαμπτηρίους.

Ήταν 23.25΄, όταν στο 127 χλμ. στις στροφές του Θεολόγου, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στο κεντρικό στηθαίο ασφαλείας, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να ακινητοποιηθεί κάθετα στο οδόστρωμα, στο ρεύμα προς Λαμία.
Από θαύμα σώθηκε ο οδηγός, που μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Λαμίας, αφού εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην καμπίνα, ευτυχώς όχι και στο βυτίο.
Εάν εκδηλωνόταν πυρκαγιά στο βυτίο, το επικίνδυνο αυτό υλικό δεν μπορεί να το σβήσει ούτε το νερό, αλλά ούτε και ο αφρός.
Υπήρξε όμως διαρροή του επικίνδυνου διαβρωτικού υλικού, και γι' αυτό δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει, αφού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον άνθρωπο ακόμη και σε απόσταση.

Έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες, για τον τρόπο απομάκρυνσης του βυτίου-βόμβα και της αποκατάστασης της κυκλοφορίας ενόψει της εξόδου του Σαββατοκύριακου.
Αυτή την ώρα πάντως η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα διεξάγεται από τον Μπράλλο δηλ. την Παλαιά εθνική οδό και στο ρεύμα προς Λαμία από το Κάστρο Βοιωτίας.
www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: