4.7.10

Ράνια Θρασκιά «Δεν θα πέσουμε στο κουτσομπολιό» ...

Η παρουσιάστρια της νέας, καλοκαιρινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 «Εlatte» Ράνια Θρασκιά μίλησε αποκλειστικά στο «Βήμα» για τον νέο ρόλο της, την αλλαγή προσανατολισμού που επέλεξε στη δουλειά της στην παρούσα φάση και για όλα όσα της έμαθε η...


τηλεόραση τα τελευταία χρόνια από την καλή και από την ανάποδη.

- Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον ΑΝΤ1; Ηταν κάτι που σας προτάθηκε ή συζητήσατε κατόπιν δικής σας επιθυμίας με το κανάλι γνωρίζοντας ότι αναζητείται πρόσωπο για την πρωινή εκπομπή;
«Δεν είχα ιδέα για το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 ούτε για το καλοκαίρι αλλά ούτε και για τον χειμώνα. Είχαν περάσει μήνες από την τελευταία επικοινωνία που είχα με το κανάλι. Μου τηλεφώνησε ο κ. Γιάννης Λάτσιος και μου είπε ότι θέλει να με συναντήσει για κάποια πρόταση. Ετσι κι έγινε. Επειτα από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων σε καλό κλίμα καταλήξαμε σε συμφωνία και υπογράψαμε πριν από λίγο». (σ.σ.: Πέμπτη)

- Εσάς πώς σας φάνηκε η συγκεκριμένη πρόταση σε επίπεδο περιεχομένου εκπομπής;

«Πάρα πολύ καλή. Ηταν ακριβώς αυτό που ήθελα για να συνε χίσω τη δουλειά μου στην τηλεόραση. Δεν χρησιμοποιώ τον όρο να “επιστρέψω” γατί είναι λίγο βαρύς για λίγους μήνες απουσίας και ειδικά για μια μητέρα. Θεωρούν αυτονόητο ότι οι μητέρες σε αυτή τη δουλειά πρέπει να επιστρέφουν σε 30 ημέρες. Αυτή η νοοτροπία υπάρχει και, αν δεν επιστρέψεις άμεσα, θεωρούν ότι έχεις πρόβλημα στη δουλειά σου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εγώ ένα τέτοιο προφίλ εκπομπής αναζητούσα, τη χαλαρή ενημέρωση δηλαδή. Επειδή είχα χρόνο να αφουγκραστώ έξω από την τηλεόραση, με καθαρή ματιά, όσα συμβαίνουν γύρω μας, θεωρώ ότι αυτού του είδους οι εκπομπές είναι προσαρμοσμένες σε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας».

- Θεωρείτε, δηλαδή, ότι η «χαλαρή ενημέρωση» είναι ο κατάλληλος τρόπος προσέγγισης; Δεν θα πρέπει και η ενημέρωση να βαδίζει σε πιο αυστηρό και δημοσιογραφικό πλαίσιο;

«Η λέξη “χαλαρή” δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της ενημέρωσης και τον σεβασμό απέναντι σε όσα σοβαρά διαδραματίζονται γύρω μας και συχνά ερήμην μας. Εχει να κάνει με την προσέγγιση. Δηλαδή, στο δικό μου μυαλό η αυστηρή ενημέρωση είναι το δελτίο ειδήσεων και τελεία. Στο πλαίσιο μιας ενημερωτικής εκπομπής για ό,τι άλλο συμβαίνει η ενημέρωση είναι χαλαρή και δεν εννοώ σε συνδυασμό με lifestyle ή μπλέξιμο περιεχομένου».

- Η εκπομπή σας θα χωρίζεται σε δύο μέρη με δύο ώρες ενημέρωση και δύο πιο ψυχαγωγικές. Αυτό τι σημαίνει;

«Δεν θα έλεγα ότι χωρίζεται σε δύο μέρη. Οταν η επικαιρότητα είναι τόσο σημαντική, προφανώς και οι τέσσερις ώρες θα αφορούν την επικαιρότητα. Οταν οι ημέρες μάς βοηθούν να ασχοληθούμε και με άλλες πτυχές της καθημερινότητας, τότε θα τις προσεγγίζουμε. Δεν θα είναι κάτι ξεκομμένο από αυτό που συμβαίνει έξω από το στούντιο».

- Η συμφωνία σας με τον ΑΝΤ1 ολοκληρώνεται τέλος Σεπτεμβρίου ή έχετε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και τον χειμώνα;

«Δεν θα ήθελα να μοιραστώ δημοσίως λεπτομέρειες ενός συμβολαίου. Μπορώ όμως να πω ότι στην παρούσα φάση όλη μας η βαρύτητα είναι να πάει καλά αυτή η εκπομπή. Μπορώ ακόμη να πω με μεγάλη χαρά ότι η επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία είναι και από τη δική μου πλευρά ξεκάθαρη αλλά και από την πλευρά του ΑΝΤ1, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα».

- Φοβάστε; Αναλαμβάνετε δύσκολο εγχείρημα με τετράωρο ζωντανό πρόγραμμα και με ελάχιστο χρόνο να προετοιμαστείτε...

«Εχω πάρα πολύ μεγάλη αγωνία αλλά μετριάζεται από την τηλεοπτική εμπειρία μου αλλά κυρίως από τους συνεργάτες. Ολο το δημοσιογραφικό και ψυχαγωγικό τμήμα του σταθμού έχει ενεργοποιηθεί, οπότε με τα εχέγγυα του ΑΝΤ1 ο φόβος μου είναι καθαρά θεωρητικός».

- Ο τίτλος σας «Εlatte» είναι κάπως παράξενος πάντως...

«Δεν τον σκέφτηκα εγώ. Εχει να κάνει με την προτροπή “ελάτε” και φυσικά παραπέμπει στο συγκεκριμένο είδος καφέ. Κάτι που δεν με αφορά καθώς δεν έχω πιει ποτέ καφέ στη ζωή μου!».

«Εχω την ανασφάλεια των μηνών που έμεινα εκτός»

Τι είναι αυτό που δεν θα δούμε ποτέ στη συγκεκριμένη εκπομπή;

«Ο,τι δεν είναι αξιοπρεπές σε σχέση με τη δική μας εκτίμηση.Π.χ.,κουτσομπολιό δεν θα υπάρχει,δεν ταιριάζει στη θεματολογία μας».

Αστρολογία και μαγειρική θα έχει; «Εξαρτάται πώς το εννοεί κανείς». Οπως π.χ.υπήρχαν στην εκπομπή «10 με 1 μαζί».

«Οχι,γιατί αυτή είναι μια διαφορετική εκπομπή.

Ολα αυτά θα τα αγγίζουμε γιατί είναι πτυχές της καθημερινότητάς μας αλλά με διαφορετικό τρόπο».
Είναι μεγάλο στοίχημα για σας αυτή η εκπομπή;

«Βεβαίως και είναι μεγάλο στοίχημα.Δεν θα πω ψέματα ότι δεν έχω την ανασφάλεια των μηνών που έμεινα εκτός.Πάντα έχω την ανάγκη και την αγωνία να βγάλω ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν και εγώ αισθάνομαι την ανάγκη να ξαναθυμίσω ποια παρουσιάστρια είμαι.Επιπλέον δεν είναι η αυτόματη συνέχεια όσων έκανα τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση,οπότε,ναι, το στοίχημα είναι μεγάλο».

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΡΑΜΜΕΛΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: