1.6.10

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο ο Π. Ψωμιάδης για την Κορώνεια...

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, ζήτησε να καταθέσουν ως ύποπτοι για την υπόθεση της λίμνης Κορώνειας ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και όσοι αναφέρονται στο πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. Η συνέχιση τη ς προανάκρισης...
ανατέθηκε στους επιθεωρητές, οι οποίοι θα λάβουν τις ανωμοτί καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους και στη συνέχεια θα διαβιβάσουν ολοκληρωμένη τη δικογραφία στην εισαγγελία.

Υπενθυμίζουμε πως οι επιθεωρητές του υπουργείου Εσωτερικών καταλογίζουν στον Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι:

• Δε συγκρότησε κλιμάκια ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος.

• Καθυστέρησε 18 μήνες να εκδώσει απόφαση συγκρότησης κλιμακίων από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης για το διαρκή έλεγχο ποιότητας του νερού στην Κορώνεια, αλλά και τον επανέλεγχο των βιομηχανιών που διαθέτουν τα απόβλητά τους στη λίμνη.

• Ενώ οι επιθεωρητές περιβάλλοντος που είχαν επισκεφθεί την περιοχή, διαπίστωσαν παραβάσεις κι επέβαλαν πρόστιμα 282 χιλιάδων ευρώ σε 17 βιομηχανικές, βιοτεχνικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, η νομαρχία και οι υπηρεσίες της φρόντιζαν να καθυστερούν αναίτια την επιβολή τους, ενώ παράλληλα μείωναν τα πρόστιμα κατά 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: