1.6.10

«Να σταματήσει άμεσα ο αποκλεισμός της Γάζας»...

Ο στόλος της ελευθερίας χτυπήθηκε βάναυσα από την κρατική πειρατεία του Ισραήλ. Νεκροί, τραυματίες, συλληφθέντες, δεν είναι μόνο οι 700 ακτιβιστές από τα 50 κράτη, αλλά τα ίδια τα ανθρώπινα δικαιώματα!
Το ανθρωπιστικό υλικό, τα φάρμακα, τα αναπηρικά καρότσια, που μετέφεραν τα 6 πλοία της ελευθερίας για να βοηθήσουν στο ελάχιστο τους πολιορκημένους Παλαιστίνιους που ανελέητα βομβαρδίζονται, πνίγηκαν στο αίμα αθώων από...


την επίθεση ενός κράτους- δολοφόνου!
Οι νεκροί μέχρι τώρα ανέρχονται σε 19 και οι τραυματίες σε 60 ενώ οι, με βία συλληφθέντες ακτιβιστές απελαύνονται σαν κοινοί εγκληματίες ή παράνομα φυλακίζονται!
Με αυτή την ενέργεια πολέμου του Ισραήλ στα Διεθνή Ύδατα, παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, στη διεθνή αποστολή του "Στόλου της ελευθερίας", γράφτηκε μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού!
Η συνεχής εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ εγκυμονεί κινδύνους για την παγκόσμια ειρήνη και την περιοχή, ενώ στερεί ταυτόχρονα τη δυνατότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον βασανιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Μέχρι που θα φτάσει η «ανοχή» της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν τεράστιες ευθύνες για τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας; Που είναι παράνομος, οδηγεί στην πείνα και στο θάνατο αθώους ανθρώπους, προσβάλει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα;
Οι εργαζόμενοι στα Η.Μ.Μ.Ε., απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.
- Ζητάμε από την ελληνική Κυβέρνηση και την Ε.Ε. άμεσα και έμπρακτα να καταδικάσει τη πολεμική και εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ. Απαιτούμε να απαντήσουν έμπρακτα και να σταματήσουν αυτή την ατιμωρησία. Χρειάζεται μια στάση αποφασιστικής καταδίκης αυτών των ενεργειών, που γίνονται με τις πλάτες των ΗΠΑ. Να ανασταλεί άμεσα η συμφωνία σύνδεσης της Ε.Ε. με το Ισραήλ και ν’ ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ να σταματήσει αυτές τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ πρακτικές.
- Ζητάμε, ενώνοντας τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης, τα Εθνικά Κοινοβούλια και Ευρωπαϊκά όργανα, με συγκεκριμένες πρακτικές ενέργειες, να πιέσουν ώστε να σταματήσει αυτή η επιθετικότατα του Ισραήλ και η βάναυση προσβολή των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.
-Να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωση των παρανόμως συλληφθέντων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.
- Καταδικάζουμε την άδικη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών κατά τη χθεσινή ειρηνική πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία.

-Τέλος εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο Παλαιστινιακό Λαό, στους ακτιβιστές και στις οικογένειες τους.

ΠΟΣΠΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: