22.5.10

Σκυλοκαυγάς κορυφής...

Κατά κανόνα, το κλίμα των σχέσεων μεταξύ του πρώην και του νυν ηγέτη είναι ψυχρό. Στην περίπτωση όμως της διαδοχής του Καραμανλή από τον Σαμαρά, που έγινε χωρίς μεγάλες τριβές και αντιπαραθέσεις, η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα αποτελεί έκπληξη. Ο λόγος είναι ότι...

...και οι δύο έχουν καταληφθεί από πανικό για διαφορετικούς λόγους και έχουν αποδυθεί σε σκυλοκαυγά που απασχολεί το κόμμα από την κορυφή μέχρι τη βάση.

Ο πανικός του Σαμαρά οφείλεται στις συνεχιζόμενες αρνητικές επιδόσεις της Ν.Δ. στα γκάλοπ, γεγονός που δείχνει ότι ο κόσμος δεν έχει συγχωρήσει την καραμανλική διακυβέρνηση, αλλά δυσκολεύεται να απαλλαγεί από τη βαριά κληρονομιά που παρέλαβε.

Σε πανικό όμως βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ο άνθρωπος που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Ο Κώστας Καραμανλής έχει χάσει την ψυχραιμία του. Αναζητά συμπαραστάτες, βλέποντας ότι καλλιεργείται ένα κλίμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε περιπέτειες.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες στο γραφείο της οδού Μαβίλη υπάρχει έντονηκινη τικότητα. Εκτός των βουλευτών, ο Καραμανλής έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με νομικούς. «Φοβάται μην τον πάνε φυλακή», αναφέρουν πρόσωπα που τον έχουν συναντήσει. Ο πανικός του ενισχύεται από το κλίμα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Βλέπει πως η απαίτηση του κόσμου για καταλογισμό ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων μπορεί να τον οδηγήσει μέχρι και το Ειδικό Δικαστήριο. Οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, περί ευθυνών, που είναι ακόμη ενεργές, τον έχουν τρομοκρατήσει. Ο Καραμανλής φέρεται να συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Σαμαρά. Του ζήτησε να τον στηρίξει μέχρι τέλους, διαφορετικά θα αρχίσει να τον αποδομεί.

Στη μυστική σύσκεψη στο γραφείο της οδού Μαβίλη έλαβαν μέρος οι Αγγέλου, Αντώναρος, Ανδριανός, Παυλόπουλος και Σιούφας. Εκεί αποφασίστηκε να υπάρξει αντίδραση. Μέχρι να ληφθεί απόφαση, έγινε μεγάλη συζήτηση, αφού ο τέως πρωθυπουργός δεν έδειχνε να καταλαβαίνει όσα του έλεγαν. «Είναι εκτός πραγματικότητας», ακούστηκε. Η ψυχολογική του κατάσταση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι επιδιώκουν να συνεννοηθούν μαζί του...
ΚΑΡΦΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: